Ενημέρωση με ένα κλικ

Αντικειμενικές αξίες: Αυτές είναι οι 10 ακριβότερες περιοχές της Ελλάδας

Οι νέες αντικειμενικές αξίες ανακοινώθηκαν και οι αριθμοί σε κοσμοπολίτικες περιοχές ζαλίζουν!

Η Αθηναϊκή Ριβιέρα κρατά τα σκήπτρα και παραμένει η ακριβότερη περιοχή της Ελλάδας, με την τιμή ζώνης να κάνει άλμα στα 10.800 ευρώ, από 8.900 που ήταν η ανώτερη τιμή του τετραγωνικού πριν.

Η Ηρώδου Αττικού διατηρεί την «αίγλη» της και παραμένει ο ακριβότερος δρόμος της Ελλάδας, ενώ το Κολωνάκι και το Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας συγκαταλέγοντα στις περιοχές «φιλέτα», που οι τιμές πήραν μικρή αύξηση μεν, ωστόσο είναι απλησίαστες δε, φτάνοντας τα 8.500 το τετραγωνικό μέτρο.

Οι νέες αντικειμενικές, που στόχο έχουν να προσεγγίσουν τις εμπορικές αξίες, αναμένονται να βάλουν «φωτιά» στους φόρους μεταβίβασης, γι’ αυτό και οι ενδιαφερόμενοι, ιδιοκτήτες και αγοραστές, αναμένεται να σπεύσουν έως το τέλος του έτους να ολοκληρώσουν αγοραπωλησίες.

Πενταψήφιος ο αριθμός για το τετραγωνικό σε Βουλιαγμένη και Ηρώδου Αττικού

Οι αντικειμενικές αξίες διαμόρφωσαν ένα νέο τοπίο, χωρίς όμως μεγάλες ανατροπές στις περιοχές που ήταν ήδη «τσουχτερές» οι τιμές.

Στην κορυφή παραμένει ο Λαιμός της Βουλιαγμένης, το Κολωνάκι, η Μύκονος και νότια προάστια της Αττικής, ενώ από την πρώτη δεκάδα απουσιάζουν κλασικές «ελιτίστικες» περιοχές, όπως η Φιλοθέη, η Εκάλη και η Κηφισιά.

Αναλυτικά:

  1. Η πιο ακριβή περιοχή όχι μόνο της Αττικής, αλλά της Ελλάδας, ήταν και παρέμεινε η Βουλιαγμένη, που πλέον θα έχει τιμή της τάξεως των 10.800 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο στο Λαιμό! Μπορεί η μέση αύξηση να μην ήταν από τις μεγαλύτερες, ωστόσο η τιμή του τετραγωνικού είναι σε δυσθεώρητο πλέον ύψος στην  Αθηναϊκή Ριβιέρα. Με τις παλιές αντικειμενικές οι τιμές διαμορφώνονταν από 2.400 έως 8.900 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, ενώ πλέον ξεκινούν από 3.800 και εκτοξεύονται στα 10.800 ευρώ.

  2. Η οδός Ηρώδου Αττικού που «φιλοξενεί» Προεδρικό Μέγαρο και Μέγαρο Μαξίμου, είναι ο πιο ακριβός δρόμος της χώρας. Πριν οι τιμές έφταναν τα 9.000 το τετραγωνικό μέτρο, ενώ τώρα ο αριθμός έγινε πενταψήφιος, φτάνοντας τα 10.200 ευρώ!

  3. «Μετάλλιο» στις ακριβότερες περιοχές της Ελλάδας παίρνει το Κολωνάκι και το Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας. Με μικρή μεν αύξηση, η ανώτερη τιμή διαμορφώνεται στα 8.550 ευρώ το τετραγωνικό, από 8.450 ευρώ.

  4. Ακολουθεί, η Μύκονος, η οποία «είδε» γιγαντιαία αύξηση της τάξεως των 229%!  Σε κάποιες περιοχές της οι τιμές ζώνης διαμορφώθηκαν σε 5.900 ευρώ.

  5. Την «έκπληξη» κάνει η Παραλία Θεσσαλονίκης, αφού ξεπέρασε άλλα κοσμοπολίτικα νησιά. Η Λεωφόρος Νίκης κρατά τα σκήπτρα του πιο ακριβού δρόμου της συμπρωτεύουσας, με τις τιμές φτάνουν τα 5.150 ευρώ

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More