Ενημέρωση με ένα κλικ

Ζέρβας: “Το Μουσείο Ολοκαυτώματος τόπος μνήμης για όσους χάθηκαν”

Την ανταλλαγή εκτάσεων ανάμεσα στον Δήμο Θεσσαλονίκης και τον ΟΣΕ, ώστε να επιλυθεί το ζήτημα της μετακίνησης της θέσης του Μουσείου Ολοκαυτώματος Ελλάδας σε κεντρικότερο σημείο και να δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης στο οικόπεδο του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού, ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Το θέμα της ανταλλαγής ακινήτων του Δήμου Θεσσαλονίκης με ακίνητα της ΟΣΕ ΑΕ, διαχείρισης της ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕ, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, ενώ είχε προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες ενημέρωση των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης από τον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα, έπειτα και από τη ψήφιση σχετικής τροπολογίας από τη Βουλή.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Ζέρβας αναφερόμενος στην πορεία του έργου είπε πως το Μουσείο Ολοκαυτώματος “είναι εξαιρετικά σημαντικό για την πόλη, συμβολίζει και σηματοδοτεί πολλά. Σηματοδοτεί μια μνήμη γι αυτούς που χάθηκαν και όλους αυτούς που δεν πρέπει να χαθούν. Προφανώς η Θεσσαλονίκη με την ολοκλήρωση και λειτουργία του Μουσείου θα είναι τόπος μνήμης για όσους χάθηκαν”.

Το Μουσείο χωροθετείται σε κεντρικότερο σημείο και εντάσσεται σε μια έκταση 15.000 τμ ενώ την ίδια ώρα αναβαθμίζονται η προσβασιμότητα και η λειτουργικότητά του. Διασφαλίζονται παράλληλα οι αναγκαίες προσβάσεις προς το κτίριο αλλά και η δημιουργία του απαραίτητου χώρου στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει