Ενημέρωση με ένα κλικ

Παναθηναϊκός: “Ξέσπασε” και έτοιμος για το double!

Μπρέι και Μπέντιλ πήραν τον Παναθηναϊκό από το χεράκι και πήραν ξανά το προβάδισμα στη σειρά των τελικών της Basket League. Οι “πράσινοι” επικράτησαν με 103-74 του Λαυρίου και έκαναν το 2-1, έχοντας δύο ευκαιρίες για την κατάκτηση του double.

Ο Γκανέζος άσος ήταν εξαιρετικός, καθώς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 28 πόντους. Από την άλλη ο Αμερικάνος γκαρντ τελείωσε με 21 με 7/9 τρίποντα. Θετική παρουσία και από τον Παπαπέτρου, που πρόσθεσε άλλους 16π. Διψήφιοι και οι Ουάιτ και Παπαγιάννης με 11 και 10 πόντους.

Το ματς

Με τους Μπρέι Χεζόνια, Παπαπέτρου, Ουάιτ και Παπαγιάννη ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ την αναμέτρηση με το Λαύριο και οι “πράσινοι” μπήκαν δυνατά και στο 2’ είχαν το προβάδισμα με 7-2, αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν άμεση αντίδραση.

Με ένα επιμέρους 3-7 και πολλά λάθη από το Τριφύλλι, μείωσε σε 10-9, έχοντας εξαιρετική ψυχολογία από το την εμφάνιση του Σαββάτου. Στο 7’ το ματς ήταν στα ίσα (15-15), με τους παίκτες του Χρήστου Σερέλη να σημειώνουν 8 πόντους από λάθη αντιπάλου.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Όντεντ Κάτας να αλλάξει τα 3/5 της πεντάδας, βάζοντας περισσότερο ύψος και δύναμη. Παρόλο που οι Κυπελλούχοι είχαν ένα μικρό προβάδισμα (21-17) δεν έπειθαν με την εικόνα που παρουσίαζαν. Το τρίποντο του Μπρέι έδωσε μια ανάσα (9π με 3/3 από τα 6.75), αλλά ο Κάρτερ “επανέλαβε” το σουτ που πήγε το ματς στην παράταση στο Λαύριο και έτσι το δεκάλεπτο έληξε με το σκορ στο 24-20.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν στη δεύτερη περίοδο, με τον Παναθηναϊκό να δείχνει μέτρια εικόνα, καθώς δεν μπορούσε να βρει λύσεις στην επίθεση. Ήταν χαρακτηριστικό πως οι γηπεδούχοι είχαν μόλις 11/22 σουτ εντός πεδιάς (50%) και όπως ήταν λογικό, έφερε νευρικότητα στο παιχνίδι.

Όμως ο Παπαπέτρου βρήκε λύσεις και στο 15’ έφερε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (32-22), αλλά η άμυνα συνέχιζε να μοιάζει με παιδική… χαρά. Ο αρχηγός των “πρασίνων” έδωσε το σύνθημα και με προσωπικούς πόντους κρατούσε αυτό το “μαξιλαράκι” των 10 πόντων, αλλά δεν είχε τις βοήθειες που έπρεπε και το “πλήρωσε”.

Στο 18’ οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 36-30, αλλά Παπαγιάννης και Μπρέι επανέφεραν εκ νέου τη διαφορά πάνω από τους 10 πόντους και ο Αμερικανός γκαρντ με το 5ο του τρίποντο (5/6) “έγραψε” το 44-30, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Με την έναρξη της 3ης περιόδου το Λαύριο προσπάθησε να “ροκανίσει” τη διαφορά και τα κατάφερε. Στο 22’, με ένα επιμέρους 3-11, μείωσε σε 47-41, καθώς οι φιλοξενούμενοι έβαζαν τα σουτ, πίεζαν στην άμυνα και έπαιρναν τα επιθετικά ριμπάουντ. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός ήταν πραγματικός… αυτόχειρας, καθώς ότι έχτιζε με “αίμα και ιδρώτα”, το… γκρέμιζε αμέσως.

Ήταν ενδεικτικό πως η ομάδα του Σερέλη είχε 3/3 τρίποντα, μέσα σε 3:30 λεπτά και έβαζε πολύ δύσκολα στους “πράσινους”. Όμως οι Μήτογλου και Παπαπέτρου, έφεραν ξανά το +10 (54-44) στο 24’, δείχνοντας μία αντίδραση σε σημείο που το Λαύριο είχε βρει ρυθμό.

Μάλιστα ο Μπέντιλ ανέβασε ακόμα περισσότερο τη διαφορά (64-50) και έφτασε και αυτός με τη σειρά του στους 11 πόντους, δίνοντας πολλές μάχες μέσα από το ζωγραφιστό “ξεμπλοκάροντας” την ομάδα του στην επίθεση. Έχοντας 7/7 στις βολές, βοήθησε σε μεγάλο βαθμό το Τριφύλλι και έτσι το δεκάλεπτο έληξε με το σκορ στο 71-57, με buzzer beater του Μπρέι!

Ο Παναθηναϊκός, με την έναρξη της 4ης και τελευταίας περιόδου, προσπάθησε να επιβάλει το ρυθμό του. Ο Μπέντιλ συνέχιζε να κάνει τα… δικά του και με έμμεσο τρίποντο έκανε ο 76-62 στο 32′, φτάνοντας τους 20 πόντους και ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής για το Τριφύλλι, καθώς έκανε ότι ήθελε στην άμυνα του Λαυρίου.

Από την άλλη ο Παπαπέτρου με έμμεσο τρίποντο και ο Παπαγιάννης ανέβασαν για πρώτη φορά το σκορ στο +21 (85-64) στο 34′, καθώς εκμεταλλεύθηκε την κούραση των παικτών του Λαυρίου. Πλέον το καλάθι έμοιαζε με… βαρέλι για τους παίκτες των “πρασίνων”, καθώς με δύο τρίποντα των Κασελάκη και Ουάιτ έκαναν το 95-67 και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Έτσι ο Παναθηναϊκός πήρε εύκολα τη νίκη με 103-74 και πλέον πάει την Πέμπτη (10/6) στο Λαύριο, ώστε να κάνει το 3-1 και να κατακτήσει το double.

Τα δεκάλεπτα: 24-20, 44-30, 71-57, 103-74

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει