Ενημέρωση με ένα κλικ

Παναθηναϊκός: Έδειξε τις… άγριες διαθέσεις του για το νταμπλ

Ο Παναθηναϊκός ήταν σοβαρός απέναντι στο Λαύριο και με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να κάνει τα πάντα στο παρκέ, επικράτησε με 100-72 στο ΟΑΚΑ και έκανε εύκολα το 1-0 στους τελικούς της Basket League.

Ο αρχηγός των “πρασίνων” ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 13 πόντους, ενώ έκανε ρεκόρ και στις ασίστ, μοιράζοντας τη μπάλα 13 φορές, κάνοντας double double. Πρώτοι σκόρερ ήταν οι Παπαγιάννης και Μήτογλου με 14π., ενώ 13 σημείωσε και ο Ουάιτ. Διψήφιος και ο Κασελάκης με 10 πόντους.

Το ματς

Με τους Μπρέι, Χεζόνια Παπαπέτου, Ουάιτ και Παπαγιάννη ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ την αναμέτρηση με το Λαύριο και οι “πράσινοι” μπήκαν… ζεστά και στο 2’ ήταν μπροστά με 8-0 και δεν έδειξαν κανένα… έλεος.

Ήταν φανερό πως οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν σημειώσει πόντο για 5 λεπτά και έτσι το Τριφύλλι ήταν εντυπωσιακό (15-0) και έτσι ο Όντεντ Κάτας άλλαξε όλη την πεντάδα, μοιράζοντας το χρόνο σε όσους παίκτες είχε στη διάθεση του.

Με το σκορ στο 21-6 οι Κυπελλούχοι Ελλάδος είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν διάφορα σχήματα και έτσι το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με τον Παναθηναϊκό να κάνει “πάρτι” και να προηγείται με 24-8.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν με την έναρξη της 2ης περιόδου, με τον Παπαπέτρου να ανεβάζει για πρώτη φορά τη διαφορά στους 20 (28-8) στο 12’, κάνοντας τα πάντα μέσα στο παρκέ. Παρόλα αυτά το Λαύριο “μάζεψε” το σκορ (33-17) δύο λεπτά αργότερα, καθώς έπαιρνε αρκετά επιθετικά ριμπάουντ..

Η άμυνα των “πρασίνων” ήταν μέτρια και επέτρεπε στους φιλοξενουμένους να βρουν πόντους από μακριά. Παρόλα αυτά στο 18’ κρατούσαν τη διαφορά στο +18 (41-23), αλλά τα τρίποντα του Λαυρίου επέστρεψε.

Με 7/11 από τα 6.75 κατάφερε να ρίξει τη διαφορά στο +13 (44-31) και προσπάθησε με αυτόν τον τρόπο να “τσιτώσει” το Τριφύλλι, καθώς ήταν αρκετά χαλαρό στην άμυνα και αυτό το Λαύριο το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο, αλλά ο Παναθηναϊκός σοβαρεύτηκε στο τέλος και έτσι το ημίχρονο έληξε με το σκορ στο 52-34.

Όπως και στο πρώτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε στην 3η περίοδο και στο 22’ ανέβασαν εκ νέου το σκορ στο 60-34 με 6 σερί πόντους του Ουάιτ και οι “πράσινοι” κατάφερα από πολύ νωρίς να απλοποιήσουν την κατάσταση.

Με δύο σερί τρίποντα του Παπαπέτρου, η διαφορά ανέβηκε στους 31 (70-39), τρέχοντας ένα εντυπωσιακό 18-5 σε πέντε λεπτά. Έτσι ο Όντεντ Κάτας άλλαξε ξανά τα 4/5 της πεντάδας, χωρίς να αλλάξει η εικόνα του ματς, και έτσι το Τριφύλλι ανέβασε για πρώτη φορά το σκορ στο 35 (77-42).

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το τρίτο δεκάλεπτο να λήξει με τον Παναθηναϊκό να κάνει… πάρτι σε άμυνα και επίθεση και να προηγείται με 79-47, με τη δεύτερη πεντάδα

Από κει και μετά τα πράγματα είχαν απλοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό και το μόνο που ήταν άγνωστο ήταν το πότε θα γινόταν η 100στάρα. Στο 37΄ το σκορ ήταν 94-64 και οι “πράσινοι” ήταν πολύ κοντά στο να φτάσουν σε μεγαλύτερη διαφορά.

Ο Όγκαστ με έμμεσο τρίποντο διαμόρφωσε το 100-72 και αυτό ήταν το τελικό σκορ, με τον Παναθηναϊκό να κάνει εύκολα το 1-0 στη σειρά των τελικών της Basket League

Τα δεκάλεπτα: 24-8, 52-34, 79-47

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει