Ενημέρωση με ένα κλικ

Θράκη: Γιορτάζει 101 χρόνια ελευθερίας

Τα 101 χρόνια απελευθέρωσης και ενσωμάτωσης στον εθνικό κορμό γιορτάζει σήμερα η Θράκη, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συμμετέχει στις πανηγυρικές εκδηλώσεις στην Αλεξανδρούπολη.

«Οι Θρακιώτες ακρίτες φυλάνε με αυταπάρνηση τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα και η Αλεξανδρούπολη αποτελεί κόμβο ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή», δήλωσε από την Αλεξανδρούπολη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η ίδια σημείωσε πως «διακόσια χρόνια μετά την κήρυξη της Επανάστασης και 101 χρόνια από την ενσωμάτωση, η επέτειος, για δεύτερη χρονιά δυστυχώς, γιορτάζεται σε συνθήκες υγειονομικής κρίσης» και εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα η χώρα θα επιστρέψει στην ομαλότητα, με την πιστή τήρηση του εμβολιαστικού προγράμματος, όπως ανέφερε.

Νωρίτερα, η κ. Σακελλαροπούλου παρέστη στη Δοξολογία που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου ενώ κατέθεσε και στεφάνι στο Ηρώο “Δόμνας Βισβίζη”. Το σημερινό, επίσημο μέρος του προγράμματος επίσκεψης της Προέδρου της Δημοκρατίας, περιελάμβανε και συνάντηση με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Γιάννη Ζαμπούκη.

Εχθές το απόγευμα είχε τις πρώτες συναντήσεις της, αρχικά με τον Μητροπολίτη Άνθιμο και στη συνέχεια με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, Χρήστο Μέτιο και τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, από τους οποίους ενημερώθηκε για τα μείζονα θέματα της περιοχής. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Μέτιος διαπίστωσε «το μεγάλο ενδιαφέρον της Προέδρου για την περιοχή του Έβρου και της Θράκης», όπως είπε.

Η κα. Σακελλαροπούλου θα επισκεφθεί αύριο, διαδοχικά, την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο και το Σουφλί, και θα έχει συναντήσεις με τους δημάρχους των τριών πόλεων.

Εκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που βρίσκεται από εχθές στην περιοχή με αφορμή την 101η επέτειο απελευθέρωσης και ενσωμάτωσης της Αλεξανδρούπολης στον εθνικό κορμό, και θα παραμένει στον Έβρο μέχρι την Κυριακή, στις σημερινές επετειακές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην Αλεξανδρούπολη, παρίστανται επίσης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, μαζί με βουλευτές του νομού και τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και των τοπικών αρχών.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει