Ενημέρωση με ένα κλικ

ΟΑΕΔ: Nέα προγράμματα με χιλιάδες θέσεις και επιδότηση έως 100%

Τα καινούρια προγράμματα του ΟΑΕΔ που προσφέρουν ευκαιρίες ακόμη και για έναρξη επιχείρησης ανέλυσε ο Διοικητής του Οργανισμού Σπύρος Πρωτοψάλτης

Όπως είπε ο Σπύρος Πρωτοψάλτης στον ΑΝΤ1: «Έχουμε εννιά προγράμματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας με χιλιάδες θέσεις εργασίας. Την Δευτέρα ξεκινά πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας για άνεργους 18-29 ετών με έμφαση στις γυναίκες.

Αφορά 2.900 θέσεις για 12 μήνες με επιδότηση 14.800 ευρώ για να υλοποιήσουν την επιχειρηματική τους ιδέα».

Ο κ. Πρωτοψάλτης αναφέρθηκε και στα άλλα προγράμματα, όπως εκείνο της «δεύτερης ευκαιρίας» σε όσους είχαν επιχείρηση που έκλεισε μέχρι τον Οκτώβριο του 2020 και είναι άνεργοι. Το πρόγραμμα αφορά 3.000 θέσεις, εκ των οποίων το 40% σε γυναίκες.

Όπως είπε ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, μεταξύ των προγραμμάτων είναι ένα καινούριο, για απασχόληση 2.000 άνεργων άνω των 30 ετών στις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου, αναφέροντας ότι ο ΟΑΕΔ χρηματοδοτεί την θέση εργασίας με 450 ευρώ τον μήνα ή 550 ευρώ για μακροχρόνια ανέργους. Άλλο πρόγραμμα για 12+12 μήνες, αφορά 8.500 θέσεις μακροχρόνια άνεργων, ηλικίας 55-67 ετών.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More