Ενημέρωση με ένα κλικ

Παναθηναϊκός: Το “πράσινο” σερί τίτλων συνεχίζεται…

Ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε το ρόλο του φαβορί που είχε και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Οι “πράσινοι” επικράτησαν με 91-79 του αξιόμαχου Προμηθέα Πατρών και σήκωσαν στο ΟΑΚΑ το Κύπελλο Ελλάδος.

Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος με 25 πόντους έδωσε την δική του προσωπική παράσταση και έδειξε πως είναι ένας πραγματικός αρχηγός. Μεγάλες βοήθειες και από τους Χεζόνια, Μήτογλου και Σαντ Ρος, καθώς σημείωσαν 18, 17 και 16 πόντους αντίστοιχα.

Το ματς

Με τους Σαντ Ρος, Χεζόνια, Παπαπέτρου, Ουάιτ και Παπαγιάννη ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ την αναμέτρηση με τον Προμηθέα και στα πρώτα τρία λεπτά του αγώνα οι “πράσινοι” ήταν μπροστά με 9-4 και ήθελαν από νωρίς να δημιουργήσουν μια διαφορά ασφαλείας.

Το Τριφύλλι ήταν συνεπές και στις δύο πλευρές του παρκέ και αυτό είχε ως αποτέλεσμα στο 7’ το σκορ πήγε σε διψήφια επίπεδα (15-5) και ο Όντεντ Κάτας άλλαξε τα 3/5 της πεντάδας. Αυτό οι Πατρινοί το εκμεταλλεύθηκαν και μείωσαν σε 18-13, ένα λεπτό πριν το τέλος του δεκαλέπτου.

Έτσι η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκός να έχει τον έλεγχο, με το ματς να έχει πολλές δυνατές μάχες και αρκετά φάουλ, με το σκορ στο 20-15.

Το τρίποντο του Σαντ Ρος στο 12’ έδωσε ξανά αέρα 6 πόντων (23-17), αλλά ο Τζέρι Γκαρντ έβαζε πολύ δύσκολα στην άμυνα των “πρασίνων” και ήταν ο μόνιμος κίνδυνος. Έτσι ο Κάτας επιστράτευσε τον Μήτογλου ως πεντάρι και είχε περισσότερη κίνηση στη ρακέτα.

Με σερί δύο τρίποντα ο Παπαπέτρου ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 31-22 στο 15’, αλλά οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με ένα αναπάντητο 0-5 και μείωσαν εκ νέου. Αυτό όμως δεν κράτησε για πολύ. Ο αρχηγός του Τριφυλλιού έφτασε ξανά στο +10 (36-26) στο 17’, αλλά δύο κακές άμυνες επέτρεψε στον Προμηθέα να κάνει ένα μικρό σερί, δείχνοντας πως θα πουλούσε πολύ σκληρά το τομάρι του.

Όμως ο Παναθηναϊκός είχε τους… πύργους του εν δράσει. Ο “Πάπι” ήταν εντυπωσιακός, καθώς είχε φτάσει στους 14 πόντους, και τον Μήτογλου να βρίσκει στόχο από την περίμετρό, ανέβασε το δείκτη του σκορ στο +11 (42-31), αλλά ο Προμηθέας δεν είχε πει την τελευταία του λέξη.

Με ένα επιμέρους 3-10 οι Πατρινοί κατάφεραν να φέρουν το ματς στα μέτρα τους και με μεγάλα σουτ μείωσαν στους 4 (45-41), όπου ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου ο Παναθηναϊκός απάντησε με ένα 5-0 σερί. Παπαπέτρου και Χεζόνια έκαναν το 50-41, με τους γηπεδούχους να είναι… on fire από τα 6.75. Στο 24’ ο Κροάτης σούπερ σταρ και ο Σαντ Ρος έφτασαν ξανά τη διαφορά σε διψήφια νούμερα (56-45), και έβαλε τις βάσεις για το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς.

Ο Εξάστερος έπαιζε σε υψηλό τέμπο και σε συνδυασμό με τις μυαλωμένες επιθέσεις, έφτασε για πρώτη φορά στο +13 (61-47) στο 27’, αλλά ο Προμηθέας “ροκάνισε” τη διαφορά με βολές (6 σερί) και μείωσε σε 61-55 και μπήκε ξανά στο ματς.

Όμως την κατάλληλη στιγμή “μίλησαν” Μήτογλου και Σαντ Ρος. Με προσωπικά καλάθια διαμόρφωσαν το 68-58, που ήταν και το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου και οι γπεδούχοι ήταν 10 λεπτά μακριά από το Κύπελλο.

Πλέον ο Παναθηναϊκός ήταν μια ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου. Στο 34’ το σκορ ήταν 78-66, αλλά από κει και μετά ο Προμηθέας ανέβασε στροφές
Ο Γκαβέλ έβαλε ξανά τους Αχαιούς στο ματς, καθώς με προσωπικά καλάθια έριξε τη διαφορά κάτω από τους 10 , με τους παίκτες των “πρασίνων” να κάνουν πολλά και βιαστικά λάθη. Μάλιστα έτρεχαν ένα επιμέρους 2-11 και μείωσαν σε 80-77, 2:30 λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα.

Όμως εκεί μίλησε η κλάση του Παπαπέτρου, όπου με 5 σερί πόντους το -3 το έκανε +6 (85-79) και πήρε το μομέντουμ του αγώνα. Έτσι ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 91-79 και συνέχισε το σερί των τίτλων, που συνεχίζεται εδώ και 26 συνεχόμενα χρόνια!

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 45-41, 68-58, 91-79

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει