Ενημέρωση με ένα κλικ

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο για την εργατική Πρωτομαγιά στο κέντρο της Αθήνας

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο για την εργατική Πρωτομαγιά στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων που είχαν κηρυχθεί για σήμερα. Λίγο μετά τις 11 το πρωί, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, άλλα εργατικά σωματεία και συνδικάτα, φορείς καθώς επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25 συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και με κεντρικό σύνθημα «Όχι στην κατάργηση του 8ωρου» κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή.

«Σήμερα είναι η πρώτη μέρα απεργίας ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο που ετοιμάζονται να φέρουν στη Βουλή για ψήφιση, ο υπουργός Εργασίας και η κυβέρνηση, ένα νομοσχέδιο που ανατρέπει κατακτήσεις αιώνων των εργαζομένων όπως είναι το οκτάωρο, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ένα νομοσχέδιο που περιορίζει το δικαίωμα στην απεργία, που εισάγει τις ατομικές συμβάσεις μεταξύ εργαζόμενου και εργοδότη που νομιμοποιεί επί της ουσίας την ασυδοσία που υπάρχει σήμερα στην αγορά εργασίας. Μια αγορά εργασίας που απασχολεί έναν κόσμο από 14 μέχρι και 4 ώρες, μια ασύδοτη αγορά εργασίας κι αυτό ο υπουργός εργασίας θέλει να το βαφτίσει ότι είναι μεταρρύθμιση», επισήμανε μεταξύ άλλων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο προεδρεύων της εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρης Μπράτης, ενώ προσέθεσε ότι «σε αυτή την προσπάθεια κατάργησης όλων αυτών των δικαιωμάτων η σημερινή μεγαλειώδη συγκέντρωση είναι μια πρώτη απάντηση». Ακόμη, όπως είπε ο κ. Μπράτης, θα ακολουθήσουν νεότερες κινητοποιήσεις αμέσως μόλις δώσει ο κ. Χατζηδάκης το πλήρες νομοσχέδιο στη δημοσιότητα. «Δεν πρόκειται να αφήσουμε να περάσουν έτσι αυτά τα μέτρα που είναι σε βάρος των εργαζομένων της χώρας μας», κατέληξε ο κ. Μπράτης.

Σημειώνεται ότι στο συλλαλητήριο, παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας όπως επίσης και ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Παράλληλα, εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις και συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή.

Τέλος, μικροένταση σημειώθηκε μετά τη λήξη του συλλαλητηρίου, όταν ομάδα αγνώστων έριξε βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, στην Πανεπιστημίου, ενώ πέταξαν και μπογιές στην Τράπεζα της Ελλάδος. Οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν κάνοντας ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Αυτή την ώρα έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει