Ενημέρωση με ένα κλικ

Οι ημερομηνίες-κλειδιά για την επανεκκίνηση του Πολιτισμού

Τις επόμενες κινήσεις της για το σταδιακό άνοιγμα των δραστηριοτήτων που είχαν «κλειδώσει» εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημία, σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Στο επίκεντρο της κυβέρνησης βρίσκεται ο χώρος του Πολιτισμού και συγκεκριμένα τα μουσεία, τα θερινά σινεμά, τα θέατρα και οι συναυλίες. Στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού το υπουργείο Πολιτισμού παραθέτει πρόταση με τις ημερομηνίες για την επανεκκίνηση αυτών των δραστηριοτήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση αφορά στο άνοιγμα των μουσείων στις 14 Μαΐου, ενώ μία εβδομάδα αργότερα, στις 21 Μαΐου, σειρά παίρνουν τα θερινά σινεμά. Θα ακολουθήσουν τα θέατρα και οι συναυλίες με προτεινόμενη ημερομηνία την 28η Μαΐου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αύριο, Παρασκευή, στην προγραμματισμένη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων θα μετέχει και η υπουργός και η υπουργός Πολιτισμού, κ. Λίνα Μενδώνη, ώστε να εξεταστεί ενδελεχώς η επανέναρξη του Πολιτισμού. Η Επιτροπή λοιμωξιολόγων θα αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα μελετήσει την πρόταση του υπουργείου Πολιτισμού και στη συνέχεια θα αποφασίσουν.

Σε περίπτωση που οι λοιμωξιολόγοι δώσουν το «πράσινο φως» για την επαναλειτουργία των μουσείων, των θερινών σινεμά και των θεάτρων θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο ότι θα ισχύσει το υγειονομικό πρωτόκολλο και τα μέτρα προστασίας θα είναι αυστηρά.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει