Ενημέρωση με ένα κλικ

Εστίαση: Ξεκινά το πρόγραμμα στήριξης με ποσά έως 100.000 ευρώ

Σε λίγες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει το πλαίσιο ενίσχυσης της εστίασης που ανακοινώθηκε στις αρχές Απριλίου, και το οποίο θα έχει προϋπολογισμό περί τα 330 εκατ. ευρώ, στοχεύοντας να δώσει κεφάλαια κίνησης στις επιχειρήσεις, για τους 2 με 3 πρώτους μήνες λειτουργίας τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλατφόρμα για το πρόγραμμα στήριξης της εστίασης -που από τις πρώτες ημέρες επαναλειτουργίας δίνει θετικά μηνύματα- θα ανοίξει μέσα στις προσεχείς ημέρες. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέσα από το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στη διεύθυνση www.ependyseis.gr.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 31 Ιουλίου 2021, ενώ εκτιμάται ότι οι πρώτες εκταμιεύσεις θα γίνουν στα τέλη Μαΐου – αρχές Ιουνίου.

Η δράση που χρηματοδοτείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2021 – 2027, αφορά επιχειρήσεις, μικρομεσαίες και μεγάλες, που έχουν κύριο ΚΑΔ ή ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα της εστίασης. Να σημειωθεί ότι στο πρόγραμμα μπορούν να υπαχθούν και επιχειρήσεις franchise, υπό προϋποθέσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει