Ενημέρωση με ένα κλικ

Ινδία: Μετρά πάνω από 400 χιλιάδες κρούσματα κορονοϊού σε ένα 24ωρο

Σε δεινή θέση σε ό,τι αφορά τον κορονοϊό βρίσκεται η Ινδία, αφού χθες κατέγραψε 401.993 νέα κρούσματα κατά το τελευταίο 24ωρο.

Μπορεί η χώρα της Ασίας να εγκαινίασε χθες το εμβολιαστικό της πρόγραμμα κατά της Covid-19 για όλο τον ενήλικο πληθυσμό, ωστόσο μαζί με την Βραζιλία παραμένει στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης σε επίπεδο κρουσμάτων.

Αριθμός που είναι πρωτοφανής παγκοσμίως, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Συνολικά ο αριθμός των κρουσμάτων που έχει καταγραφεί είναι 151 εκατομμύρια κρούσματα από το τέλος του 2019 και 3,18 εκατομμύρια θάνατοι, σύμφωνα με τον απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου.

Μόνο τον Απρίλιο η Ινδία εντόπισε περίπου επτά εκατομμύρια νέα κρούσματα, ενώ κατά τη χθεσινή ημέρα καταγράφηκαν 3.523 θάνατοι, επί συνόλου 211.853 που έχουν σημειωθεί από την έναρξη της πανδημίας, αναφέρει το Reuters.

Ο φιλόδοξος στόχος που έχει θέσει η Ινδία του 1,3 δισεκατομμυρίου κατοίκων για τον εμβολιασμό 600 εκατομμυρίων ενηλίκων τίθεται υπό αμφισβήτηση.

Πολλές πολιτείες, όπως της Μαχαράστρα και του Νέου Δελχί που περιλαμβάνονται στις πλέον πληγείσες, έχουν προειδοποιήσει για ελλείψεις εμβολίων και ότι η διεύρυνση της εμβολιαστικής καμπάνιας απειλείται από ελλείψεις και διοικητικές έριδες, την σύγχυση που επικρατεί σχετικά με τις τιμές και τεχνικά προβλήματα που παρουσιάζονται στην ψηφιακή πλατφόρμα της κυβέρνησης.

Μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί περί τα 150 εκατομμύρια εμβόλια (11,5% του πληθυσμού) και μόλις 25 εκατομμύρια άτομα έχουν λάβει και την δεύτερη δόση του εμβολίου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει