Ενημέρωση με ένα κλικ

Εξαδάκτυλος: Ορόσημο η 15η Μαΐου για αλλαγές στην εστίαση

Ορόσημο για περαιτέρω αλλαγές στην εστίαση αποτελεί η 15η Μαΐου, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά, μπορεί να είναι η 15η Μαΐου, οπότε ανοίγει ο τουρισμός, το ορόσημο και για τις αλλαγές στην εστίαση», ανέφερε χαρακτηριστικά, στον ΣΚΑΪ 100.3

Σημείωσε δε ότι όλα τα μετρά αξιολογούνται διαρκώς ανάλογα με το πως εξελίσσεται η πανδημία, η οποία παρουσιάζει μία ελαφρά άλλα εύθραυστη βελτίωση, ενώ πρόσθεσε πως «δε θέλομε να κάνουμε βήμα πίσω, μόνο μπροστά».

Εξηγώντας τους λόγους που οι Ειδικοί εισηγήθηκαν τα μαγαζιά της εστίασης να μην παίζουν μουσική, ο κ. Εξαδάκτυλος επισήμανε ότι «ο ήχος δε βλάπτει, αλλά όταν υπάρχει ήχος αναγκαζόμαστε να μιλάμε πιο δυνατά, τα σταγονίδια που ενδεχομένως περιέχουν τον ιό εκπέμπονται με μεγαλύτερη ένταση». Μάλιστα, τόνισε ότι στην εστίαση
κάποια στιγμή τα μετρά παύουν, από τη στιγμή που κατεβάζουμε τη μάσκα, για αυτό θεωρείται μία από τις πιο επικίνδυνες δραστηριότητες.

Σχετικά με το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown το φθινόπωρο, ανέφερε ότι φαίνεται πολύ μακρινό ενδεχόμενο, καθώς μέχρι τότε θα είναι εμβολιασμένο ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει