Ενημέρωση με ένα κλικ

Ένοχοι οι τρεις ανήλικοι για την άγρια δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα

“Καταπέλτης” ήταν η απόφαση του δικαστηρίου, στην 15χρονη και τους δυο φίλους της, που κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι για τη στυγερή δολοφονία της 50χρονης μητέρας του κοριτσιού, τον περασμένο Νοέμβριο, στην Αγία Βαρβάρα με περισσότερες από 70 μαχαιριές, μίας 50χρονης γυναίκας μέσα στο διαμέρισμά της.

Πιο συγκεκριμένα στην 15χρονη, αλλά και στα άλλα 2 άτομα, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών, χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Ως ηθική αυτουργός καταδικάστηκε η ίδια της η κόρη που, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, έπεισε τους δύο φίλους της, ηλικίας 16 και 17 ετών, να τη σκοτώσουν.

Το κίνητρο του εγκλήματος, παρά την πολύωρη ακροαματική διαδικασία, παρέμεινε άγνωστο. «Δεν δόθηκε καμία απάντηση στο δικαστήριο για τον λόγο που οδήγησε στο έγκλημα. Σύμφωνα με την προδικασία, η 15χρονη είχε υποστηρίξει ότι η μητέρα της δεν της φερόταν καλά, όμως αυτός ο ισχυρισμός δεν αποδείχτηκε στο δικαστήριο», δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων, Απόστολος Λύτρας.

Η εισαγγελέας, στην αγόρευσή της, πρότεινε να κηρυχθούν ένοχοι οι τρεις έφηβοι βάσει του κατηγορητηρίου, λέγοντας ότι πρόκειται για ένα από τα πιο συγκλονιστικά εγκλήματα, που τελέστηκε με απίστευτη σκληρότητα.

Οι κατηγορούμενοι, δια των συνηγόρων τους, ζήτησαν να τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά, όμως το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά τους.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει