Ενημέρωση με ένα κλικ

Πάσχα: Ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών – Μέχρι και 35 βαθμούς!

Το θερμό μέτωπο το οποίο πρόκειται να απασχολήσει τη χώρα μας από τη Μεγάλη Τετάρτη και έπειτα, φαίνεται να κορυφώνεται την Κυριακή του Πάσχα με υψηλές θερμοκρασίες που «απειλούν» να σπάσουν ρεκόρ πολλών ετών.

Από αύριο η χώρα μας θα μπεί στην επιρροή των θερμότερων αερίων μαζών, οι οποίες θα εκτοξεύσουν τη θερμοκρασία στα ύψη κατά τα τέλη της εβδομάδας και συγκεκριμένα ανήμερα του Πάσχα. Σύμφωνα λοιπόν και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών από την Μεγάλη Πέμπτη και έπειτα οι θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές πρόκειται να εκτοξευτούν πάνω από τους 30 βαθμούς, ενώ το Σαββατοκύριακο θα ξεπεράσουν τους 33-34 βαθμούς σε πολλές περιοχές και τους 35 στην Κρήτη.

Τα θερμοκρασιακά ρεκόρ παλαιότερων ετών

Τα πανελλαδικά θερμοκρασιακά ρεκόρ για τον μήνα Απρίλιο, σύμφωνα με μετεωρολογικούς σταθμούς της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, είχαν σημειωθεί το 2008 (Ηράκλειο 37,4 βαθμοί και Σούδα Χανίων 37 βαθμοί). Ο επόμενος θερμότερος Απρίλιος ήταν του 1985 (Άργος 36,4 βαθμοί και Λαμία 35,3), ενώ στην Αθήνα η υψηλότερη θερμοκρασία είχε καταγραφεί τον Απρίλιο του 2013 (32 βαθμοί) και στη Θεσσαλονίκη τον ίδιο μήνα του 1985 (31,2).

Τα πανελλαδικά θερμοκρασιακά ρεκόρ για το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, σύμφωνα με μετεωρολογικούς σταθμούς της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ήταν το 2013 (Άγιοι Θεόδωροι 35,9 βαθμοί) και το 1988 (Λάρισα 35,6), ενώ στην Αθήνα η υψηλότερη θερμοκρασία για αρχές Μαΐου είχε καταγραφεί το 1999 (33,8 βαθμοί).

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει