Ενημέρωση με ένα κλικ

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Ποιους βγάζει εκτός η κυβέρνηση

Στον έβδομο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής δεν θα ληφθούν υπόψη τροποποιητικές δηλώσεις του 2020 που υποβλήθηκαν μετά τον Ιανουάριο του 2021, ενώ θα υπάρχουν και ειδικές κυρώσεις σε περίπτωση υπόνοιας καταστρατήγησης των διατάξεων.

Αυτό ξεκαθάρισε η κυβέρνηση μέσω κοινής ανακοίνωσης των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, λίγο πριν την έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης με την οποία θα προσδιορισθεί ο αλγόριθμος του έβδομου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Η Επιστρεπτέα 7 είναι κατά ποσοστό 50% επιδότηση, ενώ έγιναν δεκτές και αιτήσεις από εταιρείες με άνοδο τζίρου το 2020, εφόσον ανήκουν σε κλάδους που υπόκεινται σε περιοριστικά μέτρα.

Για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις θα ισχύει το κριτήριο μείωσης του τζίρου κατά 20% το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Οι δικαιούχοι Οι δικαιούχοι υποβολής αίτησης ήταν οι επιχειρήσεις οι οποίες έχουν πληγεί οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορονοϊού:

-Οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.), οι Οργανισμοί Λιμένων και οι επιχειρήσεις των ΟΤΑ που δραστηριοποιούνται στους κλάδους «Υπηρεσίες χιονοδρομικού κέντρου» (ΚΑΔ 93.29.19.07) και «Υπηρεσίες θεραπευτικών λουτρών και ιαματικών πηγών» (ΚΑΔ 96.04.10.04).

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει