Ενημέρωση με ένα κλικ

Συντάξεις Μαΐου: Από σήμερα η πληρωμή τους – Αναλυτικά οι ημερομηνίες

Άρχισε σήμερα και θα ολοκληρωθεί την Μ. Πέμπτη 29 Απριλίου η καταβολή των κύριων και επικουρικών συντάξεων μηνός Μαΐου στους συνταξιούχους.

Όπως αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ στη συνεδρίαση της 8ης Απριλίου, στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων, το πρόγραμμα πληρωμής είναι:

Κύριες και Επικουρικές Συντάξεις

Την Παρασκευή 23 Απριλίου θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

Την Μ. Δευτέρα 26 Απριλίου, θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

Την Μ. Τρίτη 27 Απριλίου, θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).

Την Μ. Τετάρτη 28 Aπριλίου, θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Την Μ. Πέμπτη 29 Απριλίου, θα καταβάλλει ο ΟΠΕΚΑ τις συντάξεις των ανασφάλιστων υπερηλίκων.

Προσωρινές συντάξεις – Αναδρομικά

Για τη Μ. Τετάρτη 28 Απριλίου έχει προγραμματίσει ο ΕΦΚΑ να καταβάλει τις αυξήσεις και τα αναδρομικά του νέου θεσμού της προκαταβολής έναντι ποσού σύνταξης.

Οι 37.000 δικαιούχοι θα λάβουν την πρώτη μηνιαία προκαταβολή των 360 ή 384 ευρώ, ανάλογα σε ποια κατηγορία ανήκει ο ασφαλισμένος, μαζί με τα αναδρομικά.

Οι περισσότερες οριστικές αιτήσεις αφορούσαν ασφαλισμένους του τ. ΟΓΑ (12.314 αιτήσεις), του τ. ΙΚΑ – ΕΤΑΜ (8.950) και του τ. ΟΑΕΕ (8.545).

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει