Ενημέρωση με ένα κλικ

Τηλεφώνημα Μπάιντεν σε Ερντογάν ενόψει της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Τηλεφώνημα στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζεται να κάνει ο πλανητάρχης, Τζο Μπάιντεν, μετά και τις πληροφορίες που θέλουν τον τελευταίο να αναγνωρίζει την Αρμενική Γενοκτονία από τους Οθωμανούς.

Αυτό μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ΑΝΚΑ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ.

Υπενθυμίζεται ότι οι σχέσεις των δύο χωρών είναι τεταμένες, καθώς οι ΗΠΑ έχουν «πετάξει» την Τουρκία από το πρόγραμμα παραγωγής των F-35.

Σύμφωνα λοιπόν με το ΑΝΚΑ, ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να τηλεφωνήσει σήμερα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πιθανολογείται ότι το τηλεφώνημα θα αφορά στην απόφασή του να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων.

Το γεγονός ότι ο Τζο Μπάιντεν πρόκειται να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων αποκάλυψε η Wall StreetJournal και η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δεν το διέψευσε, αλλά παρέπεμψε σε όσα θα πει ο πρόεδρος των ΗΠΑ αύριο Σάββατο.

Η Τουρκία δεν αναγνώρισε τη γενοκτονία των Αρμενίων το 1915 και παραδέχεται μόνο τον εκτοπισμό.

Ο Ερντογάν δήλωσε: «Απέναντι στο ψέμα της “γενοκτονίας” των Αρμενίων και σε όσους, με πολιτική σκοπιμότητα, υποστηρίζουν αυτή την συκοφαντία, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την αλήθεια».

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε πως «οι δηλώσεις που δεν έχουν νομική δέσμευση, δεν θα έχουν κανένα όφελος, αλλά θα βλάψουν τις σχέσεις μας. Εάν οι ΗΠΑ θέλουν να επιδεινώσουν τις σχέσεις αυτές, η απόφαση είναι δική τους».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει