Ενημέρωση με ένα κλικ

Πάσχα 2021: Αυξημένη φέτος η τιμή του οβελία

Το φετινό Πάσχα βρίσκεται μια ανάσα μακριά και οι καταναλωτές αναμένουν να μάθουν πού θα κινηθούν και φέτος οι τιμές για την προμήθεια των αγαθών για το πασχαλινό τραπέζι.

Κτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα έχουν ξεκινήσει ήδη τις σφαγές, προκειμένου να μπορέσουν να εφοδιάσουν την αγορά έγκαιρα και όπως τόνισε στην τηλεόραση του MEGA ο Δημήτρης Καπούνης, πρόεδρος Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, «υπάρχει πίεση αυτές τις ημέρες», ωστόσο όλα λειτουργούν κανονικά.

Για την ακρίβεια, οι καταναλωτές αναμένεται να προμηθευτούν τα αμνοερίφια κατά 3€ ακριβότερα φέτος σε σχέση με πέρυσι, με την τιμή του κιλού να διαμορφώνεται στα 11,50€/κιλό ενώ πέρυσι κυμάνθηκε από 8,50 έως 9,50 ευρώ το κιλό.

Παράλληλα, οι ανάγκες της αγοράς δεν θα καλυφθούν πλήρως από τα ελληνικά προϊόντα, καθώς η πανδημία έχει οδηγήσει στην καθυστέρηση του προετοιμασμού αλλά και της τροφοδοσίας της αγοράς.

Για αυτό και οι κρεοπώλες προτείνουν στους καταναλωτές να ξεκινήσουν ήδη τις παραγγελίες τους ενόψει του Πάσχα, γιατί η ζήτηση είναι ήδη αυξημένη.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει