Ενημέρωση με ένα κλικ

Μειωμένα ενοίκια: Πληρώνονται οι ιδιοκτήτες – Οι προϋποθέσεις για να εξοφληθούν

Χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους αναμένουν χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων και κυρίως εκείνοι που ανέμεναν καρτερικά εδώ και μήνες να εισπράξουν από το κράτος αποζημιώσεις για «κουρεμένα» ενοίκια.

Αυτή τη φορά, από το Υπουργείο Οικονομικών διαβεβαιώνουν πως τα χρήματα θα μπουν κανονικά σε όλους τους δικαιούχους.

Σύμφωνα με το enoikonomia, από σήμερα μπαίνει τέλος στην αναμονή των ιδιοκτητών ακινήτων, με τις πληρωμές πάντως να υπολογίζεται πως θα ολοκληρωθούν έως τη Μ. Τετάρτη 28 Απριλίου: Σε πρώτη φάση θα καταβληθούν τα ποσά της διπλής αποζημίωσης για τα «μηδενικά» ενοίκια του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου.

Κατά «κύματα» η πληρωμή της αποζημίωσης

Πέρα από το ότι για το συγκεκριμένο δίμηνο θα εξοφληθούν και εκείνοι που εισέπραξαν μειωμένα κατά 40% μισθώματα, με συμπληρωματικές πληρωμές θα δουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό χρήματα και όσοι περίμεναν ως τώρα για να εξοφληθούν τους μήνες Νοέμβριο-Δεκέμβριο – Ιανουάριο. Με άλλα λόγια, ορισμένοι ιδιοκτήτες ακινήτων μετά από αναμονή σχεδόν 6 μηνών θα πάρουν «μαζεμένες» τις αποζημιώσεις 5μήνου!

Μάλιστα πρέπει να σημειώσουμε πως υπάρχουν και ιδιοκτήτες ακινήτων που από τον περασμένο Ιανουάριο δεν έχουν βάλει ούτε ευρώ στην τσέπη τους. Και αυτό γιατί και ο ενοικιαστής τους είχε δικαίωμα να μην τους πληρώσει μίσθωμα (σ.σ.: στις περιπτώσεις κλειστών με Κρατική εντολή επιχειρήσεων), ενώ δεν τους πλήρωσε και το κράτος. Όπως επισημάνθηκε πάντως, η εξόφληση των εκκρεμών αποζημιώσεων Νοεμβρίου 2020 – Ιανουαρίου 2021 αναμένεται να καταβληθούν σταδιακά μέχρι την Μ. Τετάρτη, δηλαδή οι ιδιοκτήτες θα πληρωθούν.. κατά «κύματα».

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για την εξόφληση

Σήμερα πάντως η εκτίμηση είναι πως θα εξοφληθούν όσοι ιδιοκτήτες πληρώθηκαν κανονικά για τους μήνες μέχρι και τον Ιανουάριο και τα ποσά που αντιστοιχούν στα απολεσθέντα ποσά ενοικίων των μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου.

Και αυτό αφορά σε ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων που υποχρεώθηκαν είτε να μην εισπράξουν καθόλου ενοίκια τους μήνες αυτούς από τους μισθωτές τους είτε υποχρεώθηκαν να εισπράξουν τα ενοίκια των μηνών αυτών μειωμένα κατά 40%, αναφέρει η enoikonomia. Να σημειωθεί πως η προκαταβολή ουσιαστικά της αποζημίωσης για τα ενοίκια του μηνός Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί, εφόσον πληρούνται οι παρακάτω προϋποθέσεις:

-Οι μισθώσεις φαίνονται ενεργές στο σύστημα Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης της ΑΑΔΕ.

-Ο εκμισθωτής-νομικό πρόσωπο δεν έχει δηλώσει διακοπή εργασιών στην ΑΑΔΕ.

-Ο μισθωτής-επιχείρηση δεν έχει δηλώσει διακοπή εργασιών στην ΑΑΔΕ.

-Ο μισθωτής-εργαζόμενος τελεί σε αναστολή σύμβασης εργασίας για τον Μάρτιο.

-Να έχει υποβληθεί, εντός της σχετικής προθεσμίας για τις μισθώσεις αυτές, δήλωση Covid μηνός Φεβρουάριο.

Ποιοι άλλοι θα δουν το «χρώμα του χρήματος»

Όπως προαναφέρθηκε υπάρχουν και άλλοι που περιμένουν στην .. ουρά για να πληρωθούν. Έτσι αναμένεται να δουν το … «χρώμα του χρήματος» μέχρι και τις 28 Απριλίου, ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι:

-εισέπραξαν «κουτσουρεμένα» ενοίκια τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020 και έχουν υποβάλει εμπρόθεσμα σωστές αρχικές δηλώσεις Covid για τους μήνες αυτούς, αλλά παραμένουν μέχρι σήμερα απλήρωτοι, λόγω καθυστερήσεων στην εκκαθάριση των δηλώσεων Covid από τις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ. Οι αποζημιώσεις που θα καταβληθούν θα ισοδυναμούν με το 20% των συμφωνηθέντων ενοικίων του διμήνου Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020

-δεν εισέπραξαν ενοίκια ή τα εισέπραξαν μειωμένα για τον μήνα Ιανουαρίου 2021 που επίσης έχουν υποβάλει εμπρόθεσμα σωστές αρχικές δηλώσεις Covid για τον μήνα αυτό, αλλά παραμένουν μέχρι σήμερα απλήρωτοι.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More