Ενημέρωση με ένα κλικ

Στην πολυεθνική άσκηση “Ηνίοχος 2021” ο Κυρ. Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει σήμερα στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας στην Ηλεία για να παρακολουθήσει μέρος της πολυεθνικής άσκησης «Ηνίοχος 2021».

Σε μια περίοδο που το ενδιαφέρον εστιάζεται στην εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων, η άσκηση στην Ανδραβίδα αποκτά ξεχωριστό ειδικό βάρος.

“Η συμμετοχή στην άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 21 τόσων πολλών αεροπορικών δυνάμεων από τη Γαλλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τις ΗΠΑ, την Ισπανία, το Ισραήλ, τον Καναδά, την Κύπρο αλλά και από την Αυστρία, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, τη Ρουμανία και τη Σλοβενία δημιουργεί μοναδικές ευκαιρίες συνεργασίας και συνεκπαίδευσης που θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τις διμερείς και πολυμερείς σχέσεις των χωρών μας, μέσω της αλληλεπίδρασης και της ανταλλαγής πολύτιμων εμπειριών μεταξύ των ασκουμένων”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, στον χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την παρουσία του στην 117 Πτέρυγα Μάχης.

Έκανε επίσης λόγο για «ενίσχυση της διαλειτουργικότητας μεταξύ φίλων και συμμάχων που στέλνει σαφές μήνυμα αποφασιστικότητας και αλληλεγγύης».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει