Ενημέρωση με ένα κλικ

Αποφασίζουν οι ειδικοί για εμπορικά κέντρα, φροντιστήρια και click inside

Την εισήγηση από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, για το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων, τη λειτουργία των κέντρων αισθητικής, αλλά την επανέναρξη των φροντιστηρίων, μιας και οι πανελλήνιες πλησιάζουν, αναμένετε να δοθεί το απόγευμα στην κυβέρνηση, προκειμένου να παρθούν οι αποφάσεις για τη μερική χαλάρωση ορισμένων μέτρων.

Η βάση της σημερινής συζήτησης είναι η πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης που αφορά στο άνοιγμα των μεγάλων εμπορικών κέντρων, την πλήρη λειτουργία των κέντρων αισθητικής και την κατάργηση του click inside.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων και τους θανάτους δεν περνούν απαρατήρητα από επιστήμονες και κυβέρνηση.

Έτσι, με προσοχή προκειμένου να διασφαλιστεί πως ό,τι ανοίγει δεν ξανακλείνει φαίνεται πως οι επιστήμονες θα δώσουν το «ΟΚ» μόνο σε δύο από τις τρεις προτάσεις που έχουν γίνει από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Η λειτουργία του λιανεμπορίου σε πρώτη φάση έχει δοκιμαστεί με τους επιστήμονες να πιστεύουν πως δεν συμβάλλει σημαντικά στην επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας. Φαίνεται λοιπόν πως υπάρχει ο απαραίτητος χώρος να ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα πάντα με την τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας.

Αντίστοιχα σοβαρά εξετάζουν οι λοιμωξιολόγοι το ενδεχόμενο να απελευθερωθεί η λειτουργία των κέντρων αισθητικής τα οποία ήδη λειτουργούν αλλά μόνο για περιποίηση των άκρων μιας και σε καμία περίπτωση από το κυβερνητικό επιτελείο δεν θέλουν να συμβάλλουν στην δημιουργία κλίματος αθέμιτου ανταγωνισμού μιας και υπάρχουν γιατροί που επωφελούνται από αυτό το «κενό».

Διστακτικοί φαίνεται πως είναι πάντως οι επιστήμονες όσον αφορά στην κατάργηση του click inside. Μπορεί ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης να μίλησε για προσπάθεια να μπορέσει το μέτρο να αρθεί ακόμα και την ερχόμενη Δευτέρα χάρις στην χρήση των self tests, οι λοιμωξιολόγοι πάντως φαίνεται πως κρίνουν πως είναι νωρίς ακόμα για μία τέτοια απόφαση.

Τέλος, ένα ακόμα «μέτωπο» στο οποίο καλούνται να λάβουν αποφάσεις οι ειδικοί είναι τα φροντιστήρια, η λειτουργία των οποίων αποτελεί αίτημα τόσο του υπουργείου Ανάπτυξης όσο και του Παιδείας. Πρόκειται για περίπου 10.000 επιχειρήσεις, φροντιστήρια ξένων γλωσσών και προετοιμασίας στα σχολικά μαθήματα.

Σύμφωνα με την εικόνα που έχει διαμορφωθεί εκτός από την πίεση της ίδιας της αγοράς υπάρχει και αυτή της ίδιας της κοινότητας της εκπαίδευσης καθώς τα φροντιστήρια αποτελούν ένα σημαντικό βοήθημα για πολλούς μαθητές ενόψει Πανελλαδικών αποφάσεων, κάτι που φέρνει το… «πράσινο φως» πιο κοντά.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει