Ενημέρωση με ένα κλικ

Θεσσαλονίκη: Ένταση στην κατάληψη στον Ευόσμο -Στα χέρια μαθητές για self test

Ένταση επικράτησε μεταξύ μαθητών έξω από το 1ο ΓΕΛ Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, όπου μερίδα μαθητών απέκλεισε την είσοδο στο σχολείο πραγματοποιώντας κατάληψη ενάντια στη διεξαγωγή των self test.

Δεκάδες μαθητές που θέλουν να κάνουν μάθημα πίεζαν τους καταληψίες να ανοίξουν το σχολείο για να λειτουργήσει κανονικά και όχι με τηλεκπαίδευση, όπως αποφάσισε ο διευθυντής του σχολείου, ως μία ύστατη λύση για να αποκλιμακωθεί η κατάσταση και να μη χαθεί το μάθημα.

Σύμφωνα με την voria.gr, η κατάσταση εκτραχύνθηκε, με μαθητές να πιάνονται κανονικά στα χέρια. Γονείς που ενημερώθηκαν πως το σχολείο τελεί υπό κατάληψη έσπευσαν έξω από το κτήριο, αντιδρώντας στην κίνηση των λίγων μαθητών, που υποκινούμενοι από γονείς και από αυτοαποκαλούμενους «θεματοφύλακες του Συντάγματος» τόνιζαν πως είναι «αντισυνταγματικό» να σε υποχρεώνουν να κάνεις ιατρική πράξη, εννοώντας το self test.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, επικράτησε η λογική και η συντριπτική πλειονότητα των μαθητών που ήθελε να κάνει μάθημα έσπασε την κατάληψη και αυτή την ώρα μπαίνουν στον αύλειο χώρο. Όπως αποφασίστηκε λίγο αργότερα, το μάθημα σήμερα θα γίνει μέσω τηλεκπαίδευσης, ενώ αύριο οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά στο σχολείο.

Στο 1ο ΓΕΛ Ευόσμου ήρθε νωρίτερα και ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Ευόσμου – Κορδελιού Σωκράτης Νικολαΐδης λέγοντας ότι σωστά έπραξε από εχθές ο διευθυντής του σχολείου καθώς εφάρμοσε την προβλεπόμενη νομοθεσία για τα self test. «Δεν μπορεί αυτή η διαδικασία να εφαρμόζεται αποσπασματικά» τόνισε και είπε πως το σχολείο πρέπει να λειτουργήσει κανονικά.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει