Ενημέρωση με ένα κλικ

Τσαβούσογλου: Θα συζητήσουμε όλες τις διαφορές με Δένδια

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια, το απόγευμα, θα συζητηθούν όλες οι διαφορές Αθήνας – Άγκυρας.

Λίγες ώρες πριν από το κρίσιμο τετ α τετ του Νίκου Δένδια με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου χαρακτήρισε ικανοποιητική την επίσκεψη του έλληνα ομολόγου του στην Τουρκία.

Μιλώντας στο δίκτυο NTV και αναφερόμενος στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ως προς την επανεκκίνηση των συνομιλιών για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών με τη Λιβύη, ο κ. Τσαβούσογλου ανέφερε -σύμφωνα με το Reuters- ότι όλοι μπορούν να έχουν συνομιλίες με όλους.

Ο τούρκος ΥΠΕΞ μίλησε και για τις σχέσεις της Τουρκίας με την Αίγυπτο αλλά και τη συνθήκη του Μοντρέ. “Η Τουρκία ακολουθεί αυστηρά τη συνθήκη του Μοντρέ, ούτε η Ρωσία ούτε και κανένας άλλος δεν πρέπει να ανησυχεί για αυτό” δήλωσε.

Σημαντικό να υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας χαρακτήρισε την επίσκεψη του Νίκου Δένδια «ικανοποιητική», αφήνοντας ωστόσο αιχμές για τη στάση της Ελλάδας, την οποία κατηγόρησε για την ένταση όλο αυτό το διάστημα.

“Δεν μπορούσαμε να λειτουργήσουμε με τους μηχανισμούς που υπήρχαν με την Ελλάδα για 5 χρόνια. Δεν μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε πολιτικές διαβουλεύσεις. Δεν μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό λόγω της αρνητικής στάσης της Ελλάδας. Οι διερευνητικές συνομιλίες διακόπηκαν” είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

“Στη συνέχεια, υπήρξε αποκλεισμός της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Η ΕΕ και διάφορες χώρες συμμετείχαν στο παιχνίδι”.

Σύμφωνα με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, η τουρκική αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με την ελληνική σε “φιλική ατμόσφαιρα”.

“Ο διάλογος και οι επισκέψεις υψηλού επιπέδου με την Ελλάδα είναι πολύ σημαντικές και ικανοποιητικές. Δεν χρειαζόμαστε την ΕΕ ή άλλες χώρες για να συναντηθούμε με την Ελλάδα”.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει