Ενημέρωση με ένα κλικ

ΓΕΦΥΡΑ 2: Περισσότερες από 4.000 επιχειρήσεις έχουν ήδη υποβάλλει αίτηση

Περισσότερες από 4.000 επιχειρήσεις έχουν ήδη υποβάλλει αίτηση για να ενταχθούν στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ 2.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας μέχρι χθες 4.160 μοναδιαίοι Α.Φ.Μ. είχαν προχωρήσει στην οριστική υποβολή αίτησης στο νέο Πρόγραμμα επιδότησης δανείων.

Η λειτουργία της σχετικής ψηφιακής πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα 5 Απριλίου.

Εξ αυτών, 2.468 είναι πολύ μικρές επιχειρήσεις, 1.147 είναι ελεύθεροι επαγγελματίες ή ατομικές επιχειρήσεις, 479 είναι μικρές επιχειρήσεις και 66 είναι μεσαίες επιχειρήσεις. Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το “ΓΕΦΥΡΑ 2” έως τις 9 Μαΐου.

Διευκρινίζεται ότι τα δάνεια με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου ή φορέων του, καθώς και με ενεργή εγγύηση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας ή ευρωπαϊκών φορέων από πόρους ελληνικούς ή ευρωπαϊκούς για την οφειλή που είναι επιδεκτική συνεισφοράς, δεν είναι επιλέξιμα για επιδότηση με το Πρόγραμμα “Γέφυρα 2”.

Το πρόγραμμα θα επιδοτεί τις δόσεις των επιχειρηματικών δανείων και των δανείων που έχουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες προς τις τράπεζες για 8 μήνες.

Με βάση όσα προβλέπει το νομοσχέδιο, η επιδότηση θα ξεκινά από το 90% της δόσης για τις συνεπείς επιχειρήσεις και θα μειώνεται έως και το 70% κατά τη διάρκεια της 8μηνης περιόδου, ενώ για όσες επιχειρήσεις είχαν δάνεια σε καθυστέρηση, η επιδότηση θα ξεκινά από το 80% και θα μειώνεται έως και το 60%. Αισθητά μειωμένη θα είναι η επιδότηση για τα επιχειρηματικά δάνεια που έχουν καταγγελθεί από τις τράπεζες, για τα οποία θα ξεκινά από το 50% και θα μειώνεται στο 30%. Προϋπόθεση για τις επιχειρήσεις αυτές είναι τα δάνειά τους να μην έχουν καταγγελθεί πριν την 31η Δεκεμβρίου 2018.

Στο μεταξύ το Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στο τέλος Μαρτίου στην πέμπτη κατά σειρά πληρωμή ύψους 23,7 εκατ.ευρω σε επιδοτήσεις δανείων του προγράμματος ΓΕΦΥΡΑ 1 σε 72.581 δικαιούχους (113.961 δάνεια). Ετσι, συνολικά από το πρόγραμμα αυτό έχουν καταβληθεί επιδοτήσεις 96 εκατ.ευρω από τον περασμένο Νοέμβριο.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει