Ενημέρωση με ένα κλικ

Γεωργαντάς: Self test σε ενήλικους μαθητές, καθαρίστριες και εργαζόμενους κυλικείων

Ανοίγουν τη Δευτέρα 12 Απριλίου όλα τα Λύκεια -Γενικά και Επαγγελματικά- της χώρας, με αυστηρά υγειονομικά μέτρα και υποχρεωτικά self test σε μαθητές και καθηγητές δύο φορές την εβδομάδα.

Ωστόσο, το ερώτημα που προέκυψε τις αμέσως επόμενες ώρες ήταν τι θα συμβεί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στα σχολεία. Όπως ανέφερε ο Γιώργος Γεωργαντάς, υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μέσω τοποθέτησής του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, “όλοι όσοι εργάζονται στο εκπαιδευτικό σύστημα θα πρέπει να κάνουν τεστ”.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, εκτός από τους άνω των 18, τους οποίους το σύστημα δεν “διάβαζε”, προστίθενται στην πλατφόρμα «οι καθαρίστριες και οι υπάλληλοι των κυλικείων”.

Όσοι είναι δικαιούχοι και δεν έχουν πρόβλημα προθεσμίας”, θα λάβουν το voucher είπε ο κ. Γεωργαντάς σχετικά με τα προβλήματα που εντοπίστηκαν και διαβεβαίωσε πως, “δεν υπάρχει περίπτωση να είσαι δικαιούχος και να μη σου δοθεί”.

Όπως είπε, “περίπου 560.000 παιδιά οι δικαιούχοι” και κάλεσε όποιον δεν κατάφερε να κάνει την αίτηση, “να ξαναμπεί, γιατί έχει φτιάξει το σύστημα”.

Σχετικά με τη γονική βεβαίωση ότι το τεστ είναι αρνητικό, που θα πρέπει να φέρουν οι μαθητές για να πάνε στο σχολείο, επισήμανε πως η σχετική πλατφόρμα θα είναι έτοιμη την Κυριακή. Για όποιον δεν μπορεί να την τυπώσει, ανέφερε ότι θα μπορεί να αντιγράψει τα στοιχεία της ηλεκτρονικής βεβαίωσης και να την παραδώσει χειρόγραφα, με την υπογραφή του γονέα.

Τέλος, σχετικά με την έκδοση προσωρινού ΑΜΚΑ για τον εμβολιασμό, έκανε γνωστό πως όσοι έχουν ΑΦΜ ή ελληνική ταυτότητα, μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα και να βγάλουν προσωρινό ΑΜΚΑ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει