Ενημέρωση με ένα κλικ

ΓΕΦΥΡΑ 2: Οι προϋποθέσεις για την ένταξη στο νέο πρόγραμμα

Το νέο πρόγραμμα “ΓΕΦΥΡΑ 2” που αποσκοπεί στη στήριξη των επιχειρήσεων που δοκιμάζονται από τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας του κορoνοϊού παρουσίασε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε στην τοποθέτηση του πως η κυβέρνηση υλοποιεί με μεγάλη επιτυχία, το πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ για δανειολήπτες, οι οποίοι πλήττονται από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας και έχουν δάνειο με προσημείωση – υποθήκη στην πρώτη κατοικία.

“Ένα επιτυχημένο πρόγραμμα, αφού ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων ξεπέρασε τις 160.000 μέσα σε διάστημα 3 μηνών, 23 φορές υψηλότερος από τον αριθμό των αιτήσεων που υπεβλήθησαν στο προσωρινό πρόγραμμα της προηγούμενης κυβέρνησης, το οποίο είχε διάρκεια 13 μήνες.

Το συνολικό ποσό της κρατικής επιδότησης που θα έχει καταβληθεί -μέχρι την Τετάρτη- στους δικαιούχους του προγράμματος θα ανέλθει στα 96 εκατ. ευρώ.

Μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου είχαν επιδοτηθεί 113.514 δάνεια και 72.134 δικαιούχοι”, ανέφερε. Ο κ. Σταϊκούρας είπε πως το νέο πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ 2» απευθύνεται τόσο σε επιχειρήσεις που έχουν εξυπηρετούμενες οφειλές, όσο και σε επιχειρήσεις που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει