Ενημέρωση με ένα κλικ

Γεωργιάδης: Μετακινήσεις και από δήμο σε δήμο για ψώνια

Σε διευκρινίσεις σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου προχώρησε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στον ΑΝΤ1, “και για τα ψώνια από εμπορικά καταστήματα μπορεί κάποιος να μετακινηθεί από δήμο σε δήμο. Θα κλείνει ραντεβού ο καταναλωτής με το κατάστημα. Ο καταναλωτής μπορεί να μένει στην Κηφισιά και το κατάστημα να είναι στη Γλυφάδα. Με το 13032 θα έχεις ένα sms στο κινητό σου, που σου επιτρέπει να κάνεις αυτήν την συναλλαγή, πάντοτε με τήρηση των μέτρων για τον αριθμό πελατών στο κατάστημα. Αν έχεις και δεύτερο και τρίτο και τέταρτο και πέμπτο ραντεβού για ψώνια, θα μπορείς να το κάνεις, μέσα στις τρεις ώρες που δίνει περιθώριο το sms στο 13032”.

Πώς κλείνεται το ραντεβού

Διευκρίνισε πως “όταν κλείνεις ραντεβού θα πρέπει να έχεις απαντητικό sms ή mail από το κατάστημα, ως επιβεβαίωση για το ραντεβού, ώστε να μπορεί να γίνει ο έλεγχος, ενώ δεν θα μπορείς να στείλεις δεύτερο sms για ψώνια, μέσα στην ημέρα”.

Ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι “αυτό ισχύει για όλες τις περιοχές που είναι σε «βαθύ κόκκινο». Το 13032 έχει φτιαχτεί για την λιανική πώληση. Αντιλαμβανόμαστε ότι το λιανικό εμπόριο αντιμετώπιζε πολύ μεγάλη πίεση μετά από τόσο καιρό που ήταν κλειστό. Το άνοιγμα αφορά όλα τα καταστήματα, εκτός από αυτά σε mall και τα πολυκαταστήματα. Εάν η πρώτη εβδομάδα εξελιχθεί καλά, θα μπορούσαν να ανοίξουν και αυτά την επόμενη εβδομάδα”.

Όπως σημείωσε, κάνοντας έκκληση στους πολίτες, “εάν κάποιος θέλει να παραβιάσει τα μέτρα, όση αστυνομία και να έχεις, μπορεί να το κάνει. Δεν μπορείς να αστυνομεύσεις πέντε εκατομμύρια ανθρώπους στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Πρέπει να μην σπαταλήσουμε την ευκαιρία. Θα είναι κρίμα να έχουμε πισωγύρισμα. Εμείς θέλουμε να μην ξανακλείσει το λιανεμπόριο, θέλουμε να ανοίγει σταδιακά το λιανικό εμπόριο”.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει