Ενημέρωση με ένα κλικ

Προστασία της πρώτης κατοικίας: Όλες οι προβλέψεις του νέου νόμου

Η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι ο πρώτος στόχος του νέου νόμου για τη “δεύτερη ευκαιρία”, οι διατάξεις του οποίου αφορούν, μεταξύ άλλων, τη ματαίωση των πλειστηριασμών και την προστασία της πρώτης κατοικίας. Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη η κυβέρνηση της ΝΔ «από την πρώτη μέρα, έθεσε σε προτεραιότητα την προστασία της πρώτης κατοικίας».

Όπως ανέφεραν τα ίδια στελέχη «πριν από την 7η Ιουλίου 2019, τη διετία 2017-2019, είχαν διενεργηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πάνω από 25.000 πλειστηριασμοί. Ελλείψει οποιουδήποτε ελέγχου, στις ευεργετικές ρυθμίσεις είχαν παρεισφρήσει χιλιάδες στρατηγικοί κακοπληρωτές, οι οποίοι και υψηλά εισοδήματα απολάμβαναν και όλη την περιουσία τους -και όχι μόνο την α’ κατοικία τους- είχαν προστατευμένη».

Στο πλαίσιο της προστασίας της πρώτης κατοικίας, η κυβέρνηση έως τώρα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές: «Θέσπισε τη “δεύτερη ευκαιρία” για ρύθμιση χρεών έως και σε 240 δόσεις (διπλάσιες από τις έως τότε προβλέψεις), με κρατική επιδότηση σε ευάλωτα νοικοκυριά και αποτροπή εξώσεων, με επαναμίσθωση ή επαναγορά.

Με το πρόγραμμα “Γέφυρα” επιδοτήθηκε το δάνειο της α’ κατοικίας σε νοικοκυριά που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Έχουν ήδη καταβληθεί 47,9 εκ. ευρώ, που αντιστοιχεί στην επιδότηση 110.037 δανείων, σε 69.443 δικαιούχους.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει