Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός-καταγγελία: Ασθενείς στο Λαϊκό πέθαναν περιμένοντας για ΜΕΘ

Μία από τις χειρότερες εφημερίες είχε χθες το “Λαϊκό Νοσοκομείο”.

Ενδεικτικό είναι ότι μετά τις 9 μ.μ. σταμάτησαν οι εισαγωγές ασθενών με COVID καθώς το νοσοκομείο μπήκε σε εφημερία με 22 μόνο απλές κλίνες και μετά τις 9 μ.μ. δεν μπορούσε να δεχθεί άλλο περιστατικό.

Μάλιστα υπάρχουν πλέον και ράντζα, ενώ όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος των εργαζομένων, κ. Αντωνόπουλος “κατέληξαν δύο ασθενείς που δεν βρήκαν κλίνη ΜΕΘ”. Οι περιγραφές τόσο του κ. Αντωνόπουλου όσο και του προϊσταμένου της μονάδας COVID του νοσοκομείου, Νίκου Ορφανού είναι χαρακτηριστικές της κατάστασης που επικρατεί.

Όπως είπε ο κ. Ορφανός στο OPEN, “η μέρα δεν θα είναι καθόλου καλή για εμάς. Είχαμε άλλη μια δραματική εφημερία και δεν ξέρουμε πια πού θα φτάσουμε. Βρισκόμαστε στην…καρδιά του τρίτου κύματος του ιού και έχουμε φτάσει στα όριά μας. Είμαστε στο…κόκκινο.

Εκτός από τα 90 κρεβάτια που είναι ασφυκτικά γεμάτα, υπάρχουν επτά φορεία μέσα στους θαλάμους, ενώ υπάρχουν ακόμα περιστατικά που εξετάζονται. Επίσης εδώ και πέντε ημέρες έχουν παραμείνει δύο διασωληνωμένοι καθώς δεν έχει βρεθεί κλίνη σε ΜΕΘ”.

Δύο ασθενείς με κορονοϊό έχασαν τη ζωή τους στο Λαϊκό Νοσοκομείο, περιμένοντας για μια κενή κλίνη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καταγγέλλει ο πρόεδρος των εργαζομένων, κ. Αντωνόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε χαρακτηριστικά “είχαμε δύο ασθενείς που δεν βρήκαν το πολυπόθητο κρεβάτι και κατέληξαν. Περίμεναν δύο, τρεις μέρες. Είναι δύο περιστατικά του τελευταίου δεκαημέρου”. “Ελπίδα στη ζωή έχουν οι πάντες. Όμως είμαστε στα όριά μας” τόνισε ο κ. Αντωνόπουλος.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει