Ενημέρωση με ένα κλικ

Ισραήλ: Νικητής των εκλογών ο Νετανιάχου!

Ο  Ισραηλινός  απερχόμενος Πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου  δήλωσε έκανε λόγο εχθές  για μια” τεράστια νίκη της δεξιάς”  στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στη χώρα, οι τέταρτες σε διάστημα δύο ετών. Ωστόσο  πρέπει να αποκτήσει συμμάχους για  να μπορέσει να  καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση.

Το κόμμα Likud  του Νετανιάχου κατέκτησε  στην πρώτη θέση, σύμφωνα με τα  exit polls, ωστόσο  ακόμη και με τη συνδρομή των συμμάχων του δεν μπόρεσε  να συγκεντρώσει τις απαραίτητες έδρες, ώστε  να έχει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο. Τα βλέμματα αυτή τη στιγμή  είναι στραμμένα  στον Ναφτάλι Μπένετ, ηγέτη της ριζοσπαστικής δεξιάς, ο οποίος δεν έχει κάνει  ακόμη ξεκάθαρο  αν θα συμμετάσχει σε έναν κυβερνητικό συνασπισμό με το Λικούντ.

“Πολίτες του Ισραήλ, ευχαριστώ! Δώσατε μια τεράστια νίκη στη δεξιά και το Λικούντ (…) Είναι προφανές ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ισραηλινών πολιτών τάσσονται υπέρ της δεξιάς και θέλουν μια δεξιά κυβέρνηση, ισχυρή και σταθερή”, δήλωσε ο Νετανιάχου προσθέτοντας ότι συνομίλησε με τον Μπένετ και “έτεινα το χέρι σε όλους τους βουλευτές που πιστεύουν στις αξίες μας, χωρίς να αποκλείω κανέναν”.

Σύμφωνα με τα στοιχεία  exit polls , το κόμμα του Νετανιάχου  συγκεντρώνει 31 με 33 έδρες από τις 120 της Κνεσέτ , ενώ το Yesh Atid  (Υπάρχει Μέλλον) του κεντρώου Γιαϊρ Παπίντ 16 εώς 18 έδρες.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει