Ενημέρωση με ένα κλικ

Συρεγγέλα: “Η Τουρκία θέτει σε κίνδυνο τα θεμελιώδη δικαιώματα των γυναικών”

«Με μεγάλη ανησυχία και ιδιαίτερο προβληματισμό παρακολουθούμε στην Ελλάδα τις εξελίξεις στη γείτονα χώρα, καθώς με διάταγμα, που δημοσιοποιήθηκε, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε ότι η χώρα του αποχωρεί από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης – την πρώτη διεθνή συνθήκη που όριζε νομικά δεσμευτικούς κανόνες στις χώρες που την έχουν κυρώσει, για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Συμβούλιο της Ευρώπης, στο οποίο μετέχει και η Τουρκία, καθώς και πολλά κράτη, καταδίκασαν απερίφραστα την απόφασή της. Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών είναι βασικό στοιχείο των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της ειρήνης, της δημοκρατίας και της ισότητας στις σύγχρονες κοινωνίες», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

«Η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας, γνωστή και ως Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, απαιτεί την ποινικοποίηση διαφόρων μορφών βίας κατά των γυναικών και την επιβολή νομικών κυρώσεων. Με την οπισθοδρομική απόφαση αυτή, η Τουρκία στέλνει ένα επικίνδυνο μήνυμα στον κόσμο και κυρίως θέτει σε κίνδυνο την προστασία και τα θεμελιώδη δικαιώματα των γυναικών και των κοριτσιών στη χώρα», τονίζει η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More