Ενημέρωση με ένα κλικ

Παναθηναϊκός: Δεν τον άφησαν Λόιντ και διαιτητές

Σε ένα ματς που “έσπασε καρδιές” στα τελευταία λεπτά του αγώνα, ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα με 82-8 από τον Ερυθρό Αστέρα, με τον Λόιντ να είναι ο “δήμιος”, καθώς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 25 πόντους και ένα καθοριστικό τρίποντο στα 33” για το τέλος.

Οι “πράσινοι” έπαιζαν στο τελευταίο δεκάλεπτο χωρίς τον Όντεντ Κάτας, ο οποίος αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές και χρέη τεχνικού είχε αναλάβει ο Λιορ Λούμπιν. Συγκινητικοί οι Σαντ Ρος, Παπαπέτρου και Παπαγιάννης με 21 και 14 πόντους αντίστοιχα, ενώ για ένα ακόμα ματς ο Χεζόνια ολοκλήρωσε την αναμέτρηση διψήφιος (15π).

Το ματς

Με τους Σαντ Ρος, Χεζόνια, Παπαέτρου, Γουάιτ και Παπαγιάννη ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ την αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα και στα πρώτα λεπτά οι “πράσινοι” είχαν το προβάδισμα με 6-0 με 2 τρίποντα από τον Κουβανό άσο.

Το Τριφύλλι ήταν “on fire” από τη γραμμή των 6.75, έχοντας ¾ εύστοχα σουτ από την περίμετρο και στο 4’ το σκορ ήταν 11-5, με τους γηπεδούχους να παίζουν “σκυλίσια” άμυνα και από πολύ νωρίς είχαν επιβάλει το ρυθμό τους.

Παρόλα αυτά οι Σέρβοι κατάφεραν να μειώσουν σε 14-10, καθώς εκμεταλλεύθηκαν κάποια κενά στη ρακέτα, αλλά ο Παναθηναϊκός είχε “χτίσει” μια μικρή διαφορά με τις βολές του Μήτογλου (5/5) και το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με το σκορ στο 23-17, καθώς κατάφερε να βγάλει τις δύο τελευταίες άμυνες.

Με την έναρξη της 2ης περιόδου ο Αστέρας μείωσε στο καλάθι (23-21), καθώς βρήκε κενούς χώρους στο ζωγραφιστό. Όμως οι Μητογλου και Σαντ Ρος έτρεξαν ένα 5-0 και ανέβασαν εκ νέου τη διαφορά στους 7 (28-31) στο 13’, με τον Κουβανό γκαρντ να έχει 3/4 τρίποντα.

Όμως ο φιλοξενούμενοι απάντησαν με ένα επιμέρους 2-7 και στο 16’ έκαναν το 30-28, με τον Όντεντ Κάτας να αλλάζει συνεχώς πρόσωπα και σχήματα. Οι Σέρβοι ήταν συνεχώς “κολλημένοι” στην πλάτη των “πρασίνων”, μιας και είχαν άμεσες απαντήσεις στο μικρό σερί που “έχτιζαν”, εκμεταλλευόμενοι τις ολιγωρίες στις επιστροφές πάνω στις αλλαγές της άμυνας.

Έτσι στο 18’ πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (36-37), αλλά οι Σαντ Ρος και Γουάιτ αποκατέστησαν την τάξη και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το πρώτο ημίχρονο να λήξει ισόπαλο (40-40).

Ο Αστέρας κατάφερε να έχει το προβάδισμα με 44-48, στα πρώτα 2 λεπτά της 3ης περιόδου, καθώς βρήκε δύο ελεύθερα τρίποντα και αξιοποίησε στο έπακρο τα λάθη του Παναθηναϊκού. Όμως αυτό δεν πτόησε το Τριφύλλι και άμεσα επανέκτησε την πρωτοκαθεδρία.

Με ένα 11-0 σερί, με Παπαγιάννη και Χεζόνια, και με τρεις εξαιρετικές άμυνες, ο Εξάστερος έκανε το 55-48 στο 25’, και πλέον ο Κάτας είχε τη δυνατότητα να αλλάξει πρόσωπα και σχήματα. Έτσι ο Παναθηναϊκός διεύρυνε το σκορ του και για πρώτη φορά ανέβασε η διαφορά πάνω από τους 10 (59-48) στο 28’.

Ο Γουόλντεν ήταν ο μόνος που έκανε “ζημιά” στην πράσινη άμυνα, όντας η μοναδική απειλή (13π.) και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το τρίτο δεκάλεπτο να λήξει με 59-60, καθώς οι Σέρβοι απάντησαν με ένα 0-11 μέσα σε 2 λεπτά.

Πλέον ο Παναθηναϊκός καλούνταν να βρει σκορ και το καλό του αμυντικό πρόσωπο στο τελευταίο δεκάλεπτο, μιας και είχε χάσει το μυαλό του. Σαν να μην έφτανε αυτό, αποβλήθηκαν από τον πάγκο οι Κάτας και Καλαϊτζίδης, με το σκορ στο 59-65 υπέρ του Αστέρα στο 32′.

Το έμμεσο τρίποντο του Σαντ Ρος και το μεγάλο σουτ του Παπαπέτρου, έφεραν το ματς σε απόσταση αναπνοής (65-66). Όμως οι Σέρβοι απάντησαν άμεσα και τα πράγματα γινόντουσαν αρκετά δύσκολα, μιας και ο χρόνος δεν ήταν με το μέρος των γηπεδούχων.

Έμεναν μόλις 4 λεπτά για το τέλος και με το σκορ στο 67-73, το Τριφύλλι έπρεπε να παίξει το τέλειο παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση. Το τρίποντο του Χεζόνια και οι βολές του Παπαπέτρου, έκαναν το 76-77, με  1:30 για τη λήξη του αγώνα.

Μπορεί ο Σαντ Ρος να έφερε το ματς στα ίσα με ένα μεγάλο τρίποντο (79-79), αλλά ο Λόιντ απάντησε άμεσα και κάπου εκεί κρίθηκε το ματς, με τον Παναθηναϊκό να γνωρίζει την ήττα με 82-86.

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 40-40, 59-60, 82-86

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει