Ενημέρωση με ένα κλικ

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της ΕΔΑ Αττικής και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ της ΕΔΑ Αττικής και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την προώθηση της επιστημονικής έρευνας στον κλάδο της ενέργειας.

Συγκεκριμένα, η τελετή υπογραφής για την έναρξη της κοινής πρωτοβουλίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Μαρτίου, από τον Εκτελεστικό Πρόεδρο της ΕΔΑ Αττικής κ. Πιέρρο Χατζηγιάννη και τον Πρύτανη  του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητή κ. Δημήτριο Μπουραντώνη.

Στην τελετή παρευρέθησαν ο Διευθυντής Δραστηριοτήτων Διοικητικών Υπηρεσιών & Εταιρικής Διακυβέρνησης της ΕΔΑ Αττικής, Δρ. Παντελής Βογιατζής και ο Διευθυντής του ΠΜΣ “Οικονομικά και Δίκαιο στις Ενεργειακές Αγορές” Καθηγητής κ. Αστέρης Πλιάκος.

Ειδικότερα, το αντικείμενο του Μνημονίου αφορά σε τριετή συνεργασία της Εταιρείας με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του ΟΠΑ «Οικονομικά και Δίκαιο στις Ενεργειακές Αγορές», μέσω χορήγησης υποτροφιών, παροχής δυνατότητας πρακτικής άσκησης στους φοιτητές του εν λόγω προγράμματος και προσφοράς ειδικής τεχνογνωσίας από τα στελέχη της.

Επιπρόσθετα, με σκοπό την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών και με βασικό γνώμονα την εκκίνηση κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών ερευνητικής και επιστημονικής συνεργασίας σε τομείς που καλύπτει το ΠMΣ, το πλαίσιο του πολυδιάστατου σχεδίου συνεργασίας περιλαμβάνει την ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των δυο οργανισμών, με τη συμμετοχή προσωπικού της Εταιρείας και μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, καθώς και μεταδιδακτορικών ερευνητών.

Επιπλέον, το Μνημόνιο Συνεργασίας προβλέπει ότι η ΕΔΑ Αττικής και το ΟΠΑ θα διοργανώνουν δραστηριότητες που θα προάγουν το επιστημονικό και ερευνητικό έργο, όπως ημερίδες, συνέδρια και εκδηλώσεις, ενώ θα διαμορφώνουν από κοινού προτάσεις σχεδιασμού και εκπόνησης ερευνητικών προγραμμάτων και έργων, καθώς και θα υλοποιούν καινοτόμες πρωτοβουλίες και δράσεις για την προώθηση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

Επίσης, με σκοπό τη διευκόλυνση της μεταφοράς τεχνογνωσίας θα αναπτύσσονται κοινές ερευνητικές δραστηριότητες στο πλαίσιο των βέλτιστων επιστημονικών πρακτικών..

Τέλος, με σκοπό την ενθάρρυνση ανάπτυξης κουλτούρας συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και «δια βίου μάθησης» μεταξύ των στελεχών της Eταιρείας, θα σχεδιάζονται και θα υλοποιούνται εξειδικευμένα προγράμματα σε γνωστικά αντικείμενα που αφορούν στις επιχειρησιακές δραστηριότητες της ΕΔΑ Αττικής.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει