Ενημέρωση με ένα κλικ

Δολοφονία Κουμανταρέα: Ένοχοι όπως και πρωτόδικα από το Εφετείο οι δύο κατηγορούμενοι

Αυλαία πέφτει στη δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση δολοφονίας του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα. Σήμερα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας κήρυξε ενόχους όπως και πρωτόδικα τους δυο κατηγορούμενους της υπόθεσης.

Ειδικότερα και οι δυο κρίθηκαν ένοχοι για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και από κοινού όπως επίσης και της απόπειρας ληστείας από κοινού. Ομόφωνα επίσης το δικαστήριο απέρριψε αιτήματα και ισχυρισμούς των κατηγορουμένων περί μεταβολής της κατηγορίας.

Στη συνέχεια οι δυο κατηγορούμενοι δια των δικηγόρων τους, ζήτησαν να τους αναγνωριστούν κατά περίπτωση τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Η εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστήριο να απορρίψει όλα τα ελαφρυντικά που αιτήθηκαν οι κατηγορούμενοι. Πλέον αναμενεται η απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά που αιτήθηκαν οι κατηγορούμενοι αλλά και η απόφαση επί των ποινών.

Το έγκλημα

Η στυγερή δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα έλαβε χώρα το Δεκέμβριο του 2014 μέσα στο διαμέρισμά του στην οδό Ζακύνθου στην Κυψέλη.

Σε πρώτο βαθμό οι δυο κατηγορούμενοι ρουμανικής καταγωγής, ηλικίας σήμερα 31 και 33 ετών είχαν κριθεί ένοχοι για τη δολοφονία του λογοτέχνη και τους είχε επιβληθεί ισόβια κάθειρξη καθώς και ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στον καθένα για το αδίκημα της απόπειρας ληστείας.

Και οι δυο στη δίκη στο Εφετείο δια των δικηγόρων τους αρνήθηκαν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει