Ενημέρωση με ένα κλικ

Οι κινήσεις “ανάσα” για τα ενοίκια

Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, με τον οποίο, με τα σημερινά δεδομένα, προβλέπει την απαλλαγή χιλιάδων ιδιοκτητών εκμισθούμενων ακινήτων από το φόρο εισοδήματος για όλα τα ανείσπρακτα ενοίκια της περιόδου της πανδημίας.

Παράλληλα, σύμφωνα και με τον “Ελεύθερο Τύπο”, το υπουργείο σχεδιάζει να καταβάλει κατά το χρονικό διάστημα από 17 Μαρτίου έως 5 Μαΐου τις αποζημιώσεις σε όσους ιδιοκτήτες εξανάγκασε να μην εισπράξουν καθόλου ενοίκια επαγγελματικής στέγης στο πρώτο δίμηνο του 2021, καθώς και σε όσους υποχρέωσε να κάνουν έκπτωση 40% στα μισθώματα του πρώτου διμήνου του τρέχοντος έτους.

Παράλληλα, σε όσους ιδιοκτήτες δεν έλαβαν αποζημιώσεις για «κουρεμένα» κατά 40% ενοίκια των μηνών Μαρτίου-Δεκεμβρίου 2020, ενώ τις δικαιούνταν, θα δοθεί μια ακόμη ευκαιρία να τις κατοχυρώσουν υποβάλλοντας διορθωτικές δηλώσεις COVID.

Ειδικά για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2020, οι οποίες θα υποβληθούν φέτος, το υπουργείο Οικονομικών μελετά να θεσπίσει πλήρη απαλλαγή από το φόρο εισοδήματος για χιλιάδες ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων που αντιμετώπισαν την άρνηση των ενοικιαστών να τους καταβάλουν τα οφειλόμενα ενοίκια. Η απαλλαγή θα ισχύσει για ολόκληρα τα ποσά των ενοικίων που δεν εισέπραξαν οι ιδιοκτήτες σε έναν ή περισσότερους μήνες του χρονικού διαστήματος Μαρτίου-Δεκεμβρίου 2020 και θα χορηγηθεί χωρίς να χρειάζεται να έχουν προηγηθεί νομικές ενέργειες κατά των ενοικιαστών.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει