Ενημέρωση με ένα κλικ

“Καμπάνες” για το κορωνοπάρτυ στη Helexpo – Παύθηκαν εργαζόμενοι

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με το κορωνοπάρτυ που έγινε την Τσικνοπέμπτη στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου της HELEXPO στο Μαρούσι.

Ο ΕΟΔΥ αναφέρει αρχικά ότι ο εξωτερικός χώρος δεν ανήκει στους παραχωρηθέντες χώρους στον ΕΟΔΥ, και πως κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης του περιστατικού οι εργαζόμενοι “είχαν ολοκληρώσει το συμβατικό τους ωράριο” και είχαν αποχωρήσει από τους χώρους εργασίας τους.

Ο ΕΟΔΥ καταλήγει αναφέροντας πως “μεταξύ των προσώπων που απεικονίζονται στο βίντεο, εμφανίζονται τέσσερα πρόσωπα που ανήκουν στους συμβασιούχους του ΕΟΔΥ” και πως “έχουν ήδη παυθεί από από κάθε συμβατική αρμοδιότητα και επιχειρησιακή τους υποχρέωση έναντι του ΕΟΔΥ”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει:

“Αναφορικά με περιστατικό συνωστισμού προσώπων σε εξωτερικό χώρο του κτιρίου της HELEXPO στο Μαρούσι, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, γνωστοποιεί τα εξής:

• Ο συγκεκριμένος εξωτερικός χώρος δεν ανήκει στους παραχωρηθέντες στον Ε.Ο.Δ.Υ. χώρους του κτιρίου της HELEXPO.

• Κατά το χρονικό διάστημα πραγματοποίησης του περιστατικού συνωστισμού, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ που εργάζονται σε χώρους του κτιρίου της HELEXPO, είχαν ολοκληρώσει το συμβατικό τους ωράριο και αποχωρήσει από τους χώρους εργασίας τους.

• Από εικόνες που έχουν τεθεί υπόψιν της Διοίκησης του ΕΟΔΥ σε σχέση με το περιστατικό, προέκυψε ότι μεταξύ των προσώπων που απεικονίζονται σε αυτές, εμφανίζονται και τέσσερα πρόσωπα που ανήκουν στο δυναμικό των συμβασιούχων του Ε.Ο.Δ.Υ., και συγκεκριμένα 3 οδηγοί και μία επαγγελματίας υγείας που εργάζονται στις ΚΟΜΥ. Τα πρόσωπα αυτά έχουν ήδη παυθεί από κάθε συμβατική αρμοδιότητα και επιχειρησιακή τους υποχρέωση έναντι του Ε.Ο.Δ.Υ., ενώ εκκρεμούν σχετικώς, περαιτέρω νομικές ενέργειες εκ μέρους του Οργανισμού”.

Στο μεταξύ,  χθες ο Νίκος Χαρδαλιάς διέψευσε οποιαδήποτε εμπλοκή και συμμετοχή εργαζομένων και στελεχών της ΓΓΠΠ στην εν λόγω μάζωξη δηλώνοντας ότι “όσοι απαράδεκτα είχαν στήσει την όποια συνάθροιση δεν ανήκουν και δεν έχουν την οποιαδήποτε σχέση με το υφυπουργείο”.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More