Ενημέρωση με ένα κλικ

Κικίλιας: “Σχέδιο έκτακτης ανάγκης στην Αττική”

Στην πίεση που υπάρχει στο ΕΣΥ, αλλά και την αύξηση που θα υπάρξουν στις ΜΕΘ αρκετών των μεγάλων νοσοκομείων της Αττικής αναφέρθηκε ο Βασίλης Κικίλιας.

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος και ειλικρινής. Το ΕΣΥ πιέζεται αφόρητα στην Αττική εδώ και 19 ημέρες. Έχουμε 1.227 εισαγωγές σε ΜΕΘ Covid σε όλη τη χώρα από τις αρχές Ιανουαρίου», είπε επίσης ο υπουργός Υγείας, σημειώνοντας πως υπάρχει και ταχύτατη διασπορά της βρετανικής μετάλλαξης του κορονοϊού.

«Στην Αττική η πίεση δεν είναι πια στο κόκκινο, είανι στο βαθύ κόκκινο, πάμε στο επίπεδο εφαρμογής σχεδίου έκτακτης ανάγκης, σχέδιο που ήταν ακραίο και εφαρμόσαμε εν μέρει στη Βόρεια Ελλάδα τον Νοέμβριο και δυστυχώς θα εφαρμόσουμε και στην Αττική τώρα», είπε.

«Με τους ρυθμούς εισαγωγών το σύστημα υγείας ξεπερνά τα όριά του, πιέζεται αφόρητα στην Αττική εδώ και 19 ημέρες»

Νέες κλίνες ΜΕΘ Covid στα νοσοκομεία της Αττικής

Και συνέχισε: «Ανακοινώνω σήμερα ότι προστέθηκαν 7 κλίνες ΜΕΘ στο Ιπποκράτειο. Επίσης: 29 στον Ευαγγελισμό, 10 στο Τζάνειο και 7 στο Ασκληπιείο της Βούλας . Άρα φτάνουμε από 168 τον Νοέμβριο στην Αττική, σε 348 τον Μάρτιο».

Το Ερρίκος Ντυνάν παραχωρείται εθελουσίως για πλήρη χρήση ως υποστηρικτηκό νοσοκομείο non Covid περιστατικών, σημείωσε, ενώ αποκάλυψε πως η Επιτροπή θα εισηγηθεί να χορηγηθεί το εμβόλιο της Astrazeneca στους άνω των 65 ετών.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει