Ενημέρωση με ένα κλικ

Παναθηναϊκός: Ο Χεζόνια δεν ήταν αρκετός…

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να κοιτάξει στα μάτια τη Μπαρτσελόνα, αλλά οι απουσίες των Νεμάνια Νέντοβιτς και Ιωάννη Παπατέτρου, καθώς και η υπεροπλία των Καταλανών σε όλες τις θέσεις, δεν ήταν ικανές να τη σταματήσουν.

Οι “πράσινοι” έχασαν με 77-85 στο ΟΑΚΑ, αλλά κέρδισαν τον Μάριο Χεζόνια, ο οποίος στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Τριφυλλιού ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας. Ο Κροάτης σούπερ σταρ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 21 πόντους, δείχνοντας πράγματα από το πλούσιο ταλέντο του. Θετικοί ήταν και οι Μπεν Μπέντιλ με 14 Ντίνος Μήτογλου με 13π. Για τους φιλοξενουμένους ο Μίροτιτς σημείωσε 25 πόντους και ο Χίγκινς 14π.

Το ματς

Με τους Σαντ Ρος, Χεζόνια, Γουάιτ, Μπέντιλ και Μήτογλου ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ την αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα και στα πρώτα λεπτά του αγώνα οι Καταλανοί ήταν μπροστά με 4-9 στο 3’.

Στο 6:34 ο Μάριο Χεζόνια έβαλε τους πρώτους πόντους με τους “πράσινους” με έμμεσο τρίποντο και ο Μπέντιλ έφερε το ματς στα ίσα (9-9), αλλά από κει και μετά οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν λύσεις με τον Μίροτιτς και έκαναν το 9-16 στο 7’.

Ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα έκανε ότι ήθελε στην άμυνα του Τριφυλλιού, καθώς έφτασε στους 13 πόντους και ήταν ο μόνιμος “βραχνάς” στα μετόπισθεν και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με 17-26.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν με την έναρξη της 2ης περιόδου, με τους “μπλαουγκράνα” να βρίσκουν λύσεις από παντού και στο 12’ ανέβασαν για πρώτη φορά τη διαφορά στους 11 (20-31) με τρίποντο του Μπολμάρο. Όμως ο Χεζόνια, με το που μπήκε στο ματς, έδειξε τη μεγάλη κλάση του.

Με 7 πόντους, μεγάλες άμυνες και ένα μπλοκ, κατάφερε να μειώσει για τον Παναθηναϊκό και ήταν αυτός που έδωσε μια σημαντική “ανάσα”. Ο Μπέντιλ έκανε στο 14’ το 27-31, τρέχοντας ένα 7-0, αλλά οι Καταλανοί είχαν άμεσες απαντήσεις.

Ο Γκανέζος άσος έφτασε στους 11 πόντους και κρατούσε τον Παναθηναϊκό κοντά στο σκορ (30-36), όμως δεν ήταν αρκετό για να σταματήσει την επιθετική πολυφωνία των αντιπάλων τους. Έτσι στο 18’ έγινε το 31-41, καθώς οι 10 από τους 11 παίκτες που είχε χρησιμοποιήσει ο Γιασικέβίτσιους είχαν σημειώσει καλάθι.

Έτσι το ημίχρονο έληξε με τους “πράσινους” να είναι με την πλάτη στον τοίχο και την Μπαρτσελόνα να κάνει “πάρτι” και να προηγείται με 39-47, με τον Σαντ Ρος να ευστοχεί σε τρίποντο στην εκπνοή.

Στα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός προσπάθησε μειώσει και να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι, αλλά οι “μπλαουγκράνα” ήταν 2 επίπεδα πάνω. Στο 24’ Μίροτιτς και Χίνγκινς έκαναν το 41-52 και μόνο από ατομικές προσπάθειες οι “πράσινοι” σημείωναν καλάθι.

Παρόλα αυτά ο Γουάιτ με σουτ από μέση απόσταση διαμόρφωσε στο 46-52 στο 26’, αλλά η Μπαρτσελόνα απαντούσε συνεχώς και έτσι η περίοδος έληξε με 50-59, με τους περισσότερους παίκτες του Τριφυλλιού να μακριά από τον καλό τους εαυτό και ο μόνος που ξεχώρισε ήταν ο Χεζόνια, ο οποίος με buzzer beater, νίκησε όλη την άμυνα της Μπαρτσελόνα.

Το Τριφύλλι, με την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου, έριξε το σκορ στους 6 (55-61) με τρίποντο του Γουάιτ στο 33′, αλλά με τρία σερί λάθη σε άμυνα και επίθεση έδωσε εύκολους πόντους στους φιλοξενούμενους και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα έφτασαν ξανά στο +10.

Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι δεν άφηναν το παιχνίδι να ξεφύγει, αλλά κάποια χαζά λάθη δεν επέτρεπαν στην περεταίρω μείωση του σκορ, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Χεζόνια. Ο Παπαγιάννης με βολές μείωσε στους 6 (66-72) στο 37′, αλλά δεν υπήρξε συνέχεια.

Έτσι ο Παναθηναϊκός έχασε με 77-85 από τη Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ και τρέφει την προσοχή του στον αγώνα του Μονάχου με τη Μπάγερν (4/3).

Τα δεκάλεπτα: 17-26, 39-47, 50-59, 77-85

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει