Ενημέρωση με ένα κλικ

Μητσοτάκης: Ανακοινώνει αλλαγές στο νομικό πλαίσιο για το ελληνικό #metoo

Αλλαγές στο νομικό πλαίσιο για το ελληνικό metoo θα προαναγγείλει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή.

Την αποκάλυψη έκανε τη Δευτέρα η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Η κυρία Πελώνη σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της συγκρότησης κώδικα δεοντολογίας, ενώ ενημέρωσε ότι σήμερα θα διεξαχθεί συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για τα ζητήματα της επικαιρότητας και κυρίως για το θέμα της ποιότητας του δημόσιου διαλόγου. «Ο Μητσοτάκης καλεί τον Τσίπρα στη Βουλή», ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει τον κώδικα δεοντολογίας, με στόχο την αποτροπή αποτρόπαιων πράξεων αλλά και την απόδοση δικαιοσύνης μετά τις καταγγελίες θυμάτων κακοποίησης και θα καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς να πάρουν καθαρή θέση για την προστασία της ποιότητας του δημόσιου διαλόγου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ζητήσει από τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη να ετοιμάσουν μέσα στα επόμενα 24ωρα δέσμη προτάσεων για την ενίσχυση του νομικού και όχι μόνο πλαισίου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει