Ενημέρωση με ένα κλικ

Σκυλακάκης: Αφορολόγητη η μη επιστρεπτέα προκαταβολή

Αφορολόγητο θα είναι το μη επιστρεπτέο τμήμα της επιστρεπτέας προκαταβολής, όπως είπε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης.

Παράλληλα, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, προανήγγειλε ένα νέο σύστημα οικοδόμησης του αφορολόγητου ορίου όπου δεν θα μετρούν μόνο οι ηλεκτρονικές πληρωμές, αλλά και οι αποδείξεις που έχουν ληφθεί από τους φορολογούμενους με δαπάνες μετρητών.

Ειδικότερα, όπως είπε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, η επιστρεπτέα προκαταβολή είναι αφορολόγητη και μάλιστα δεν απαιτείται για αυτό η ψήφιση σχετικής διάταξης στη Βουλή. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι το τμήμα της επιστρεπτέας προκαταβολής που θα χαριστεί σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες θα είναι αφορολόγητο.

Επίσης ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε ότι το οικονομικό επιτελείο εξετάζει ένα νέο σύστημα, όπου οι φορολογούμενοι θα δηλώνουν στο TAXISnet τις αποδείξεις που έχουν λάβει για δαπάνες με μετρητά και αυτές θα μετρούν για την οικοδόμηση του αφορολόγητου ορίου.

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν παρεμβάσεις στο όριο του 30% του εισοδήματος για τις υποχρεωτικές ηλεκτρονικές δαπάνες του φορολογικού έτους 2020, δηλαδή για τα εισοδήματα που θα δηλωθούν στις φετινές δηλώσεις.

Ο υφυπουργός Οικονομικών, τέλος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για 60 έως 72 δόσεις στην εφορία, ενώ μίλησε για σταδιακή απόσυρση των περιοριστικών μέτρων καθώς θα ανοίγει η αγορά. Πρόσθεσε ότι οι θεσμοί είναι αρνητικοί στο να θεσπιστεί ρύθμιση με πολλές δόσεις.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More