Ενημέρωση με ένα κλικ

ΑΕΚ: Ο Σιμάνσκι την έσωσε από τον… κάζο

Συναρπαστικό ματς στο ΟΑΚΑ, όπου ΑΕΚ και Αστέρας Τρίπολης αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 για την 23η αγωνιστική της Super League.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 0-2 με τους Φερνάντεθ (16΄), Σουάρεθ (18΄), αλλά με τον Νταμιάν Σιμάνσκι να πετυχαίνει για πρώτη φορά στην καριέρα του δύο γκολ (40΄,68΄) η ΑΕΚ περιέσωσε το βαθμό της ισοπαλίας.

Σε ένα πρώτο ημίχρονο που είχε τα πάντα, ο Αστέρας καθήλωσε την ΑΕΚ και προηγήθηκε 0-2 εκμεταλλευόμενος την αδιανόητη αδυναμία των γηπεδούχων να καθαρίσουν τις στημένες φάσεις.

Στο 16΄ από κόρνερ του Σίτο και «στραβοκλωτσιά» του Μουνάφο η μπάλα έφτασε στον εντελώς αμαρκάριστο Λουίς Φερνάντεθ που από κοντά άνοιξε το σκορ.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Φερνάντεθ εκτέλεσε το κόρνερ και ο σέντερ μπακ Ντάνι Σουάρεθ σηκώθηκε ανενόχλητος και με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 0-2 (18΄). Ο Αθανασιάδης ήταν αυτός που σε 2-3 περιπτώσεις γλύτωσε από τρίτο γκολ την ΑΕΚ η οποία πραγματοποιούσε εφιαλτική εμφάνιση. Μέχρι που ένα τυχαίο γεγονός διαφοροποίησε τα δεδομένα.

Ο Νέλσον Ολιβέιρα έφυγε εκτός αγώνα με πρόβλημα στους προσαγωγούς (ακόμα ένας μυϊκός τραυματισμός για παίκτη της Ένωσης) και στο ματς μπήκε ο Νέναντ Κρίστιτσιτς.

Το 4-4-2 που «έμπαζε» στο κέντρο, μετατράπηκε σε 4-2-3-1 και οι γηπεδούχοι έγιναν κυρίαρχοι του παιχνιδιού. Μείωσαν με καταπληκτικό σουτ του Σιμάνσκι στο 40΄, ενώ στο 44΄ έχασαν μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση.

Από φανταστική ατομική προσπάθεια του Κρίστιτσιτς και ασίστ στον Σιμάνσκι, ο Πολωνός έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Ανσαριφάρντ αστόχησε από τα δύο μέτρα…

Ο φρενήρης ρυθμός δεν ήταν δυνατό να συνεχιστεί στο β΄ ημίχρονο. Η ΑΕΚ είχε την κατοχή, ενώ ο Αστέρας είχε αφήσει χώρο με στόχο να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις.

Υπήρξαν κάποιες καλές στιγμές για τους «κιτρινόμαυρους» όμως ο νεαρός γκολκίπερ Τσιφτσής είχε εξαιρετικές τοποθετήσεις. Μέχρι το 68ο λεπτό, όταν ο Λιβάι Γκαρσία πάτησε γκάζι από δεξιά και έβγαλε ασίστ για τον Σιμάνσκι ο οποίος ισοφάρισε.

Ήταν ένα γκολ πανομοιότυπο με το τέταρτο που πέτυχε η Ένωση την περασμένη εβδομάδα στο Αλκαζάρ. Από το σημείο εκείνο η ΑΕΚ πίεσε ασφυκτικά, όμως ορισμένες εντυπωσιακές επεμβάσεις του Τσιφτσή κράτησαν το ματς στην ισοπαλία, με τους γηπεδούχους να χάνουν την τελευταία, πολύ μεγάλη ευκαιρία, στην τελευταία φάση του παιχνιδιού.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Σβάρνας, Νεντελτσεάρου, Λάτσι, Μιτάι (46΄ Λόπες), Γκαρσία, Μάνταλος, Σιμάνσκι, Τάνκοβιτς (65΄ Αλμπάνης), Ολιβέιρα (30΄ λ.τρ. Κρίστιτσιτς), Ανσαριφάρντ

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσίφτσης, Κώτσιρας, Αλβάρες, Καστάνο, Σουάρεθ, Βαλιέντε, Μουνάφο (84΄ Ιγκλέσιας), Τιλίκα (62΄ Κρέσπι), Λουϊς Φερνάντεθ (75΄ Αλί Μπαμπά), Σίτο (75΄ Ριέρα), Μπαράλες.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει