Ενημέρωση με ένα κλικ

Οι βασικές ειδήσεις της ημέρας σε 10’’

Το Arthro.gr σας παρουσιάζει τις βασικές ειδήσεις της ημέρας:

-“Μέχρι αργά το βράδυ η συντριπτική πλειονότητα των βλαβών στο σύστημα ηλεκτροδότησης θα έχουν αποκατασταθεί”, εκτίμησε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μετά την τεχνική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί. Ο κ.Χαρδαλιάς μίλησε για συντριπτικές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης ειδικά στο βόρειο και ανατολικό κομμάτι της Αττικής. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος ανέφερε ότι προτεραιότητα θα δοθεί σε περιοχές που έχουν μείνει πολλές ώρες χωρίς ρεύμα όπως Άνοιξη, Άγιος Στέφανος και Διόνυσος.

-Σε ότι αφορά την υδροδότηση ο κ.Χαρδαλιάς τόνισε ότι αυτή την στιγμή συντριπτικά το νερό έχει αποκατασταθεί. Υπάρχουν μερικά προβλήματα στο Κουκάκι, στη Βάρη, στο Γαλάτσι, στην Ελευσίνα και μέχρι τις 3 το μεσημέρι θα έχουν αποκατασταθεί.

-Σαράντα κλιμακια του στρατού, της πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ με την ενίσχυση 40 τεχνικών από την Πελοπόννησο θα συνδράμουν στις προσπάθειες αποκατάστασης των προβλημάτων.

-Στην κυκλοφορία δόθηκε από τις 4 τα ξημερώματα η εθνική οδός Αθηνών- Λαμίας από την Γέφυρα Καλυφτάκη. Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή.

-Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε μέχρι τις 15 Μαρτίου ο δήμος Διονύσου στην Ανατολική Αττική.

-Στο τμήμα Πειραιάς-Ειρήνη διεξάγονται τα δρομολόγια του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου. Ήδη γίνονται δοκιμαστικά δρομολόγια στο τμήμα Ειρήνη-Κηφισιά χωρίς επιβάτες προκειμένου να επιτραπεί τις επόμενες ώρες η κυκλοφορία των συρμών σε όλο το δίκτυο.

-Χωρίς προβλήματα γίνονται τα δρομολόγια του τραμ σε όλο το δίκτυο του. Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια στις γραμμές 2 και 3 του μετρό εκτός από το τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας- Αεροδρόμιο.Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν από τα αμαξοστάσια τα λεωφορεία και τα τρόλει.Παρατηρούνται κάποιες δυσκολίες στις μετακινήσεις των οχημάτων σε τοπικές γραμμές στα βόρεια προάστια.

-Στις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσει το σημερινό εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά του κορωνοϊού για την Αττική.

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει