Ενημέρωση με ένα κλικ

Βρετανία: Ένας 16χρονος ο νεαρότερος σε ηλικία καταδικασθείς για τρομοκρατία

Ο νεαρότερος καταδικασθείς για τρομοκρατία είναι ένας 16χρονος, ο οποίος από την ηλικία των 13 ετών ηγείται μιας νεοναζιστικής οργάνωσης!

Ο έφηβος, ο οποίος έχει πει στην αστυνομία ότι απλά ήθελε να δείχνει “cool”, δήλωσε ένοχος σε δύο κατηγορίες περί διασποράς τρομοκρατικών δημοσιεύσεων και σε 10 κατηγορίες κατοχής τέτοιου είδους δημοσιευμάτων.

Σύμφωνα με το Reuters, τον Ιούνιο του 2019, όταν ήταν σε ηλικία 14 ετών, το αγόρι έγινε αρχηγός του απαγορευμένου σήμερα βρετανικού πυρήνα μια διεθνούς ακροδεξιάς διαδικτυακής οργάνωσης, που ονομαζόταν Feuerkrieg Division (FKD). Η FKD_GB αποτελείτο από έξι μέλη, όταν ο έφηβος συνελήφθη.

Οι εισαγγελείς ανέφεραν πως είχε επίσης “κατεβάσει” υλικό σχετικά με τον τρόπο κατασκευής εκρηκτικών, βομβών μολότοφ και ναπάλμ και τον τρόπο κατασκευής ενός πυροβόλου AK-47.

“Οι πολίτες θα αναστατωθούν δίκαια που ένας 13χρονος είχε το πιο σοκαριστικά νεοναζιστικά πιστεύω και είχε αρχίσει να συλλέγει εγχειρίδια για την κατασκευή βομβών και πυροβόλων όπλων”, δήλωσε η Τζένι Χόπκινς από την Εισαγγελία.

“Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν είχε ρατσιστικές απόψεις και ήθελε απλά να δείχνει “cool”, όμως τα αποδεικτικά στοιχεία τον ώθησαν να δηλώσει ένοχος σε κατοχή και διασπορά τρομοκρατικού υλικού”

Όταν συνελήφθη, αστυνομικοί βρήκαν ότι το αγόρι, που δεν μπορεί να κατονομαστεί για νομικούς λόγους, είχε μια ναζιστική σημαία στο σπίτι του στο Κόρνγουολ, στη νοτιοδυτική Αγγλία, όπου διέμενε με τη γιαγιά του.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει