Ενημέρωση με ένα κλικ

Εργασία: Μετά τον κορονοϊό, έρχεται η πανδημία των φτωχών νέων

Αντιμέτωποι με ένα εργασιακό μέλλον που θα επιφυλάσσει χαμηλούς μισθούς σε βάθος δεκαετιών είναι πιθανόν να βρεθούν οι νέοι που θα μπουν στην αγορά εργασίας μετά τη λήξη της πανδημίας.

Σύμφωνα με άρθρο που υπογράφουν οι οικονομολόγοι Ηannes Schwandt και Till von Wachter στο επίσημο blog του ΔΝΤ, για τα εκατομμύρια των νέων σε όλο τον κόσμο η ύφεση που προκάλεσε η πανδημία δεν θα δυσκολέψει απλά την είσοδό τους στην αγορά εργασίας αλλά θα θέσει επίσης σε κίνδυνο τις χρηματικές απολαβές τους για δεκαετίες.

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από σχετικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε ΗΠΑ, Καναδά, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστρία, Ισπανία, Βέλγιο, Νορβηγία και Ιαπωνία.

Με βάση τα ευρήματά μας, περίπου τα 6,8 εκατομμύρια νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ το 2020, οι οποίοι που αναζήτησαν την πρώτη τους εργασία πλήρους απασχόλησης το 2020, ενδέχεται να χάσουν περίπου 400 δισεκατομμύρια δολάρια εισοδήματος τα πρώτα 10 χρόνια της επαγγελματικής τους ζωής. Και αυτό, αν τελικά το 2021 επιτευχθεί μια γρήγορη οικονομική ανάκαμψη.

Εάν η ύφεση που προκαλείται από πανδημία συνεχιστεί το επόμενο έτος, οι προοπτικές θα είναι ακόμα χειρότερες

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει