Ενημέρωση με ένα κλικ

Αναπηρικές συντάξεις: Παράταση στην πληρωμή μέχρι τις 30 Απριλίου 2021

Μέχρι τις 30 Απριλίου πήρε παράταση η καταβολή των συντάξεων αναπηρίας και των προνοιακών παροχών σε χρήμα σε άτομα με αναπηρία που χορηγεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και όλων εν γένει των επιδομάτων που χορηγούνται λόγω αναπηρίας.


Η εξέταση περιστατικών που είχαν ακυρωθεί λόγω της αναστολής της λειτουργίας των ΚΕΠΑ έχουν προτεραιότητα, καθώς και των περιπτώσεων που εισάγονται για πρώτη φορά και αφορούν πολίτες που δεν έχουν πρόσβαση σε κάποια από τα επιδόματα, βοηθήματα και πάσης φύσεως παροχές που συνδέονται με τη διάγνωση της αναπηρίας.

Η εξέταση των περιστατικών ξεκίνησε ήδη από την περίοδο των Χριστουγέννων στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη και έχει επεκταθεί στις υπόλοιπες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας. Θα ακολουθήσει η νησιωτική Ελλάδα, αμέσως μετά την αποκατάσταση της ομαλότητας στις μετακινήσεις και στη διαμονή του υγειονομικού προσωπικού.

Τέλος, η εξυπηρέτηση γίνεται με προηγούμενη ειδοποίηση των ενδιαφερομένων με τηλεφωνική κλήση με την οποία ενημερώνονται για την ακριβή ώρα εξέτασής τους, έτσι ώστε να περιορίζεται ο χρόνος αναμονής και να αποτρέπεται ο συνωστισμός.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει