Ενημέρωση με ένα κλικ

ΑΕΚ: Επέστρεψε στις νίκες με διπλό

Η ΑΕΚ επικράτησε εκτός έδρας με 2-0 του ΟΦΗ, με γκολ των Σάκχοφ (43΄) και Τάνκοβιτς (71΄), στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Super League. Oι «κιτρινόμαυροι» ανέβηκαν στη 2η θέση με 40 βαθμούς.

Το ματς

Μοιρασμένο το πρώτο μέρος, με τις δυο ομάδες να έχουν από μια καλή ευκαιρία στο πρώτο 20λεπτο. Το αριστοτεχνικό πλασέ με το αριστερό του Πασχάλη Στάικου έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Γιώργος Αθανασιάδης στο 12’ ενώ τρία λεπτά αργότερα, έπειτα από την πάσα του Λιβάι Γκαρσία, ο Μπόι Βάτερμαν με το πόδι σταμάτησε τον Καρίμ Ανσαριφάρντ σε τετ-α-τετ.

Ένα καλό φάουλ του Χουάν Νέιρα στο 40’ πέρασε πάνω από την εστία της ΑΕΚ και δυο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους, η «Ένωση» άνοιξε το σκορ: από κόρνερ του Νταμιάν Σιμάνσκι, ο Ζίγκα Λάτσι πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Σάκχοφ έσπρωξε με το κεφάλι την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία για το 0-1!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με περισσότερη ένταση. Φάουλ του Στάικου στο 50’ απέκρουσε στη γωνία του ο Αθανασιάδης ενώ στο 63’, από γύρισμα του Αλμπάνη, ο Απόστολος Διαμαντής άλλαξε πορεία στην μπάλα και ο πεσμένος Βάτερμαν με το πόδι έσωσε το αυτογκόλ.

Στο 71’, όμως, ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στο πλασέ του νεοεισελθόντα Τάνκοβιτς, ο οποίος ήταν αποδέκτης του εξαιρετικού συνδυασμού των Σιμάνσκι, Νέλσον Ολιβέιρα, για το 0-2! Από πλεονεκτική θέση ο Σουηδός σημάδεψε ψηλά προ του Βάτερμαν στο 76’ ενώ το απευθείας σουτ του Γρίβα στο 83’ και η ενέργεια του Λουκ Καστάνιος στο επόμενο λεπτό δεν ανησύχησαν τον Αθανασιάδη.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με την «Ένωση» να σκέφτεται πλέον τον επαναληπτικό του Κυπέλλου απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης και, κυρίως, το ματς που ακολουθεί με τον Άρη στο ΟΑΚΑ.

Οι συνθέσεις

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Βάτερμαν, Βούρος (59’ Γρίβας), Διαμαντής, Γιαννούλης, Κοροβέσης (82’ Λυμπεράκης), Ουές, Στάικος (69’ Ντε Γκουζμάν), Μεγιάδο, Νέιρα, Στάρτζεον, Σαρδινέρο (82’ Καστάνιος).

AEK (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μπακάκης (74’ Σιμόες), Σβάρνας, Λάτσι (56’ Νεντελτσιάρου), Λόπες, Γαλανόπουλος, Σιμάνσκι, Σάκχοφ, Γκαρσία (74’ Χριστόπουλος), Ανσαριφάντ (66’ Ολιβέιρα), Αλμπάνης (67’ Τάνκοβιτς).

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει