Ενημέρωση με ένα κλικ

Παναθηναϊκός: Νυχτερίδες και… αράχνες για τη Βαλένθια

To πάθημα έγινε… μάθημα! Ο Παναθηναϊκός έπαιξε “σκυλίσια” άμυνα και με συνέπεια στην επίθεση και έτσι πήρε εύκολα τη νίκη με 91-72 κόντρα στη Βαλένθια στο ΟΑΚΑ, “ξορκίζοντας” την ήττα από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη και πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία για το “αιώνιο” ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Οι “πράσινοι” είχαν πλουραλισμό στο σκοράρισμα, καθώς 3 παίκτες ολοκλήρωσαν με διψήφιο αριθμό πόντων. Νέντοβιτς με 16, Μποχωρίδης – Ουάιτ με 12 και Μήτογλου με 11 οι κορυφαίοι του ματς. Πολύ καλοί οι Παπαπέτρου με 9 πόντους και Παπαγιάννης (8π με 9 ριμπάουντ), οι οποίοι επέστρεψαν μετά από τους τραυματισμούς τους.

Το ματς

Με τους Μακ, Νέντοβιτς, Γουάιτ, Μήτογλου και Όγκαστ ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ την αναμέτρηση με τη Βαλένθια και στα πρώτα λεπτά οι “πράσινοι” είχαν το προβάδισμα με 8-4, δείχνοντας μεγάλη συνέπεια και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Η είσοδος των Παπαπέτρου και Παπαγιάννη έδωσαν σταθερότητα και στην άμυνα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το Τριφύλλι να έχει τον έλεγχο της κατάστασης (16-10) στο 6’, καθώς εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο και μάλιστα ανέβασαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (20-10), αλλά οι Ισπανοί αντέδρασαν.

Με ένα επιμέρους 2-10 η Βαλένθια έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της και έτσι το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 22-20.

Τα πράγματα άλλαξαν στη δεύτερη περίοδο. Οι Μήτογλου και Γουάιτ έκαναν μέσα σε ένα λεπτό το 26-20, με τον Όντεντ Κάτας να κάνει συνεχές rotation στην πεντάδα. Έτσι το ματς έγινε αρκετά γρήγορο, με τον Παναθηναϊκό να κρατά το προβάδισμα του.

Στο 14’ οι γηπεδούχοι έκαναν το 35-28, με τον Όγκαστ να είναι παρών, τόσο σε άμυνα, αλλά και στην επίθεση, αρπάζοντας για τα καλά την ευκαιρία που του έδωσε ο προπονητής του. Παράλληλα ο Νέντοβιτς έκανε τα… δικά του και με 5 σερί πόντους και 12 συνολικά διαμόρφωσε το 42-28.

Έτσι το πρώτο ημίχρονο έληξε με τον Παναθηναϊκό να είναι πολύ καλός σε άμυνα και επίθεση και να έχει τη πρωτοκαθεδρία κόντρα στη Βαλένθια με 48-34, έχοντας απόλυτη συνέπεια στο πλάνο του προπονητή.

Με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου οι “πράσινοι” άγγιξαν τη διαφορά στους 20 (53-34), με τη Βαλένθια να προσπαθεί μόνο με βολές. Έτσι οι γηπεδούχοι δεν είχαν κάποιο πρόβλημα στη διατήρηση του διψήφιου προβαδίσματος.

Παρόλα αυτά οι Ισπανοί έτρεξαν επιμέρους 4-11 και μείωσαν στους 12 (57-45) στο 25’, μιας και έκαναν τρεις κάκιστες επιθέσεις και επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να βρουν ανοιχτούς χώρους, αλλά το Τριφύλλι απάντησε άμεσα. Με ένα σερί 9-3 ανέβασαν εκ νέου το προβάδισμα (66-48 στο 28’) και έφεραν το ματς ξανά στα μέτρα τους.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η 3η περίοδος να λήξει με τον Παναθηναϊκό να έχει τον έλεγχο την κατάστασης και να προηγείται με 68-52, βελτιώνοντας την εικόνα του από τα μέσα του δεκαλέπτου και μετά.

Πλέον το Τριφύλλι καλούνταν να κρατήσει το προβάδισμα που είχε “χτίσει”. Στο 32′ το σκορ ήταν 73-57 και με την εικόνα του ματς, δύσκολα θα έχανε τη νίκη. Ο Μήτογλου με σερί πόντους έδινε μεγάλες βοήθειες, ενώ η άμυνα έδινε το έναυσμα.

Μάλιστα ο Μποχωρίδης με τρίποντο έβαλε για πρώτη φορά τους “πράσινους” με διαφορά 20 πόντων (80-60) στο 35′ και απείχε λίγα λεπτά από τη νίκη. Από κει και μετά ο Παναθηναϊκός χαλάρωσε και επέτρεψε στη Βαλένθια κάποιους πόντους που δεν τον “πλήγωσαν” και έτσι πήρε το παιχνίδι με 91-72 και πάει με την καλύτερη ψυχολογία για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Τα δεκάλεπτα: 22-20, 48-34, 68-52, 91-72

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει