Ενημέρωση με ένα κλικ

ΟΑΕΔ: Δείτε τα 6+1 ανοιχτά προγράμματα με επιδότηση μισθού έως και 800 ευρώ

Μήνας προγραμμάτων αποδείχθηκε έως τώρα ο Γενάρης, με το Dimosio.gr να σας ενημερώνει εγκαίρως για τα διαθέσιμα προγράμματα του ΟΑΕΔ που θα μπορούσαν να επιλέξουν μακροχρόνια άνεργοι και όχι μόνο.

Η ημερομηνία της τελικής επιλογής προγράμματος εκ μέρους εργοδοτών και εργαζομένων πλησιάζει, όμως ποτέ δεν είναι αργά για να κάνετε την αίτηση σας σε προγράμματα που διασφαλίζουν ένα ιδιαίτερα υψηλό μισθό για τουλάχιστον ένα χρόνο.

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποια σκέψη για παράταση της τελικής ημερομηνίας λήξης των διαθέσιμων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, έτσι εάν δεν αλλάξει κάτι μέσα στις επόμενες ημέρες η 1 Φεβρουαρίου θα είναι η ημερομηνία- κλειδί, όπου θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις στον ΟΑΕΔ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Dimosio.gr το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων 18-29 ετών του ΟΑΕΔ, συγκεντρώνει μέχρι στιγμής τα περισσότερα βλέμματα, καθώς οι επιχειρήσεις φαίνεται πως το “αγκαλιάζουν”, γεγονός που επιβεβαιώνουν και τα διαθέσιμα στοιχειά, με περισσότερες από 15.000 αιτήσεις για τις 8.000 νέες επιδοτούμενες θέσεις εργασίας.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το πρόγραμμα επιχορηγεί επιχειρήσεις με το 75% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών (έως τα 750 € μηνιαία) για την πρόσληψη ανέργων 18-29 ετών, οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας, με διάρκεια 12 μήνες ή 15 μήνες για μακροχρόνια ανέργους και δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Βέβαια, το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν είναι το μοναδικό που “τρέχει” αυτό το διάστημα, καθώς εργοδότες και εργαζόμενοι μπορούν να επιλέξουν ακόμη 6 διαθέσιμα προγράμματα απασχολησιμότητας από τον ΟΑΕΔ, με ποσοστά επιχορήγησης στο 60-100% μισθού και ασφαλιστικών εισφορών.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει