Ενημέρωση με ένα κλικ

AstraZeneca: Στη δημοσιότητα το συμβόλαιο της Ε.Ε. για τα εμβόλια

Στη δημοσιότητα δόθηκε το συμβόλαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την AstraZeneca για την προμήθεια εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ανακοίνωσή της, μετά από σχετικό αίτημά της στις 27 Ιανουαρίου, η φαρμακευτική εταιρεία συμφώνησε να δημοσιεύσει την σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ τους στις 27 Αυγούστου 2020.

Η Κομισιόν, χαιρετίζει τη δέσμευση της εταιρείας για μεγαλύτερη διαφάνεια στη συμμετοχή της στην ανάπτυξη της στρατηγικής της Ε.Ε. για τα εμβόλια.

“Η διαφάνεια και η λογοδοσία είναι σημαντικά στοιχεία για να βοηθηθεί η οικοδόμηση της εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων πολιτών και για να διασφαλιστεί ότι μπορούν να βασίζονται στην αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των εμβολίων που αγοράστηκαν σε επίπεδο Ε.Ε.” σημειώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, εκφράζει την ελπίδα να δημοσιεύσει όλες τις συμβάσεις στο πλαίσιο των προκαταρκτικών συμφωνιών αγοράς στο άμεσο μέλλον.

“Η σύμβαση που δημοσιεύτηκε σήμερα περιέχει αναδιατυπωμένα μέρη που αφορούν εμπιστευτικές πληροφορίες, όπως λεπτομέρειες τιμολογίων. Η σύμβαση AstraZeneca είναι η δεύτερη που δημοσιεύεται, αφού η CureVac συμφώνησε να δημοσιεύσει τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή” καταλήγει η Κομισιόν.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει