Ενημέρωση με ένα κλικ

Πελώνη: Περιμένουμε τις εισηγήσεις της Επιτροπής

“Παρεμβαίνουμε όποτε χρειάζεται και θέλουμε να είμαστε ένα βήμα μπροστά. Περιμένουμε τις εισηγήσεις της επιτροπής. Αν χρειαστεί η Αττική να μπει στο “κόκκινο”, θα εξεταστεί ποιοι κανόνες θα εφαρμοστούν”.

Αυτό ανέφερε μιλώντας στον ρ/σ “Παραπολιτικά” η Αριστοτελία Πελώνη σχετικά με τις αποφάσεις που αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση, κατόπιν των εισηγήσεων της Επιτροπής.

Όπως είπε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, “η Αττική, λόγω μεγέθους, είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση και ενδεχομένως δεν μπορούν να εφαρμοστούν συγκεκριμένα μέτρα που θα επέφεραν το αντίθετο αποτέλεσμα, δηλαδή που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγαλύτερη συμφόρηση”, ενώ συμπλήρωσε πως προέχει πάντα η προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά αναζητείται όπως πάντα η ισορροπία με τις οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες.

“Πηγαίνουμε βήμα-βήμα, αξιολογούνται κάθε εβδομάδα τα στοιχεία και η επιτροπή εισηγείται. Όπως είπε και ο πρωθυπουργός, όπου τα κρούσματα περιορίζονται ανοίγουμε δραστηριότητες και όπου υπάρχει ανησυχία για αύξηση τις περιορίζουμε”, τόνισε.

Όσον αφορά τα σχολεία η κ. Πελώνη επεσήμανε πως υπάρχει θετική εισήγηση της Επιτροπής από την περασμένη Παρασκευή για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων, “αλλά αν το κρίνει η Επιτροπή, ίσως υπάρξουν διορθωτικές αλλαγές”.

Στη συνέχεια, αναφορικά με τον εμβολιασμό η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε πως το σχέδιο στη χώρα μας εξελίσσεται ομαλά και ότι η Ελλάδα υιοθέτησε από την αρχή μια πιο συντηρητική τακτική, εξασφαλίζοντας για κάθε έναν που εμβολιάζεται και τη δεύτερη δόση.

“Κάποιες χώρες έτρεξαν, αλλά δεν είναι συναγωνισμός για τα νούμερα αυτός», είπε και ανέφερε χαρακτηριστικά πως έχουμε ένα μέσο όρο 17.000 εμβολιασμών ημερησίως και συνολικά, έως αυτή τη στιγμή, έχουν γίνει 238.345 εμβολιασμοί. Αυτό σημαίνει, δηλαδή, ότι ο στόχος των 200.000 ως τα τέλη Ιανουαρίου επετεύχθη και αυτό που προέχει πλέον είναι να υπάρξει ένα ικανό τείχος ανοσίας το καλοκαίρι σε όλες τις χώρες της ΕΕ”, διευκρίνισε η ίδια.

Εκτίμησε, τέλος. ότι η κατάσταση με τις παραδόσεις θα ομαλοποιηθεί μετά τον Απρίλιο, καθώς η διαμάχη και σε επίπεδο ΕΕ για τις καθυστερήσεις αφορά αυτή τη στιγμή τα συμβόλαια του α’ τριμήνου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει